Els Mossos alerten de l'ús que fan els lladres de marcadors per detectar pisos buits

El cos de seguretat ofereix a la ciutadania consells per prevenir els robatoris


  • Comparteix:

Cal vigilar a les cantonades de les portes / Foto: Mossos

Cal vigilar a les cantonades de les portes / Foto: Mossos

Els Mossos d'Esquadra investiga actualment robatoris a domicilis on els lladres utilitzaven marcadors. Es tracta de petits trossos de plàstic o de paper, fils de silicona o cintes adhesives que es col·loquen entre el marc i la porta d'entrada al pis. Si el marcador es manté durant uns dies, els lladres saben que hi hi ha ningú a l'habitatge i poden entrar-hi per robar amb facilitat.

El Mossos han difós un vídeo per facilitat la detecció d'aquests artefactes.


Per al cos de seguretat, la col·laboració ciutadana és clau per reduir el nombre de delictes d'aquest tipus. En cas de detectar un marcador a la porta de casa, cal treure'l, trucar al 112, revisar les portes dels veïns i estar atent a la presència de persones sospitoses o alienes al veïnatge.

Des de Mossos també recorden que s'ha d'evitar en tots els casos l'enfrontament directe amb el lladre. També cal fer un esforç per recordar totes les dades possibles dels presumptes delinqüents: matrícules, descripció física i de la roba, així com del lloc dels fets. El cos de seguretat també recorda que les xarxes socials no són les eines més adients per denunciar un fet delictiu. La via òptima és a través de les comissaries, agents o del 112.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.