L'Ajuntament incorpora 35 nous treballadors provinents dels plans d'ocupació municipals

Són plans destinats a persones en situació d'atur de llarga durada i majors de 45 anys


  • Comparteix:

L'Ajuntament compta amb 35 nous treballadors provinents dels plans d'ocupació municipals, uns programes que estan adreçats principalment a persones en situació d'atur de llarga durada i majors de 45 anys i que funcionen a Sant Cugat des de fa més de 20 anys. Des de l'equip de govern han donat la benvinguda aquest dijous a les noves incorporacions esperant que sigui 'un punt d'inflexió' en la seva vida laboral per aconseguir una feina digna, estable i de qualitat.

Així ho ha expressat l'alcaldessa, Mireia Ingla, qui ha assegurat que garantir una ocupació de qualitat és una de les prioritats de l'equip de govern per, a partir d'aquí, ajudar a revertir també 'una de les principals problemàtiques de la ciutat', disposar d'un habitatge digne. Ingla ha explicat també que volen apostar per afavorir amb aquests programes al col·lectiu de majors de 45 anys que viuen una situació que ha qualificat d''injusta'.

De la seva banda, la tinenta d'alcaldia d'Ocupació, Elena Vila, ha destacat durant el seu parlament la seva experiència personal: ella mateixa va participar en un pla d'ocupació que, segons ha explicat li 'va obrir portes' i la va ajudar a 'encarrilar' la seva vida professional.

Hi destaquen figures com els Agents de Civisme, que canvien de nom i de funcions, Auxiliars de Protecció Civil, així com peons de jardineria i oficials de paleta. Tots ells provenen dels programes 'Enfeina't' i 'Treball i Formació', finançats pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).

Durant el 2019 s'han contractat 137 persones provinents d'aquests plans d'ocupació, i actualment n'hi ha 96 de contractades, incloses les 35 noves incorporacions. De fet, el 45% de les persones que han passat per aquests programes durant l'any passat han aconseguit trobar feina.




Mireia Ingla

Com a administració no ens podem quedar de braços creuats, hem de continuar treballant.

Elena Vila

Gaudiu d'aquesta experiència, deixeu-vos assessorar pels tècnics del servei d'ocupació perquè val molt la pena. Estic segura que us ajudarà molt.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.