El servei 'Compartir cotxe' registra un increment de 286 usuaris durant el 2004


  • Comparteix:

A data d'avui hi ha 335 persones donades d'alta d'aquest servei a la nostra ciutat

A data d'avui hi ha 335 persones donades d'alta d'aquest servei a la nostra ciutat

El servei 'Compartir cotxe' ha registrat un important increment durant aquest any 2004 a Sant Cugat. A data d'avui, s'han donat d'alta d'aquest servei 335 persones, el que suposa 286 més que l'any passat. El 16% d'aquests usuaris ha trobat un company habitual de viatge per compartir el seu trajecte. Des de l'àrea de Medi Ambient atribueixen aquest èxit sobretot al boca-orella.

Si al desembre del 2003 hi havia donats d'alt 49 usuaris del servei 'Compartir cotxe' a la nostra ciutat, a data d'avui aquesta xifra s'ha incrementat de forma molt important, i arriba ja a les 335 persones. A més, la pàgina web del servei rep una mitjana de 610 consultes al mes.

Des de l'àrea de Medi Ambient han valorat molt positivament aquest augment d'usuaris i consideren que es deu, en bona part, al boca-orella. A més, un 16% dels usuaris han trobat un company de viatge per als seus trajectes diaris. Escoltem el tècnic de Medi Ambient, Sergi Cantó.

Sergi Cantó

És un increment bastant espectacular. Jo crec que un dels motius és el boca-orella, però també que una part dels usuaris han acabat trobant un company de viatge.


L'objectiu de l'Ajuntament és ara acabar de consolidar aquest servei, que funciona des de fa 4 anys al nostre municipi, i sobretot, incrementar el nombre d'usuaris que troben algú amb qui compartir el vehicle. Segons Cantó, com més persones s'interessin pel servei i es donin d'alta, més possibilitats hi ha també de trobar companys de viatge.

Sergi Cantó

Cada mes hi ha 600 persones que s'interessen pel servei i visiten la pàgina web, i com més gent que ofereixi el seu viatge també hi haurà més opcions per compartir el vehicle.


A banda de l'estalvi econòmic que suposa aquesta iniciativa, cal destacar també els seus avantatges medi ambientals. En aquest sentit, es calcula que l'estalvi anual de benzina, tenint en compte que un 16% dels usuaris han compartit el vehicle, és de 37.048 litres i 35.556 euros. A més, també s'han deixat d'emetre 38 tones de CO2 a l'atmosfera.

Recordem que tota la informació sobre aquest servei així com la possibilitat de donar-se d'alta pot fer-se a través de la web municipal, santcugat.org.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.