Sant Cugat se suma a l'ajuda humanitària pel sud est asiàtic amb una partida de 18.000 euros


  • Comparteix:

Els diners es gestionaran a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, que treballa amb diverses ONGs catalanes desplaçades a la zona

Els diners es gestionaran a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, que treballa amb diverses ONGs catalanes desplaçades a la zona

L'Ajuntament de Sant Cugat destinarà una partida de 18.000 euros del 0,8% solidari a paliar les terribles conseqüències del sisme marí que ha sacsejat el sud est asiàtic. Aquest aportació es farà a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, que s'encarrega de coordinar diferents ONGs catalanes que treballen a la zona en diferents projectes d'ajuda i reconstrucció.

L'Ajuntament de Sant Cugat també vol aportar el seu gra de sorra per ajudar els milers de damnificats del sud est asiàtic després del sisme submarí del passat 26 de desembre. I és, un cop passada aquesta catàstrofe, els països afectats han d'assumir ara les tasques de reconstrucció i intentar paliar al màxims els efectes més immediats de la tragèdia com són la fam o les epidèmies.

Tot i reconèixer que aquesta és una feina que hauran de fer els mateixos països afectats amb ajuda de la comunitat internacional i dels estats, l'alcalde ha assegurat que Sant Cugat no es pot quedar de braços plegats davant del patiment de tantes persones. Escoltem Lluís Recoder.

Lluís Recoder

Les administracions locals també hi podem fer alguna cosa, que potser no contribuirà de forma decisiva, però sí que podem i hem de posar-hi el nostre gra de sorra.


És per això que es destinarà una partida de 18.000 euros a l'ajuda humanitària. Uns diners que gestionarà el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, ja que segons el tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon, és un organisme que garanteix que l'ajuda arribi a bon port a través de diferents ONGs catalanes desplaçades a la zona.

Toni Ramon

Ofereix la garantia que treballen amb ongs catalanes i que estiguin desplaçades a la zona i també s'encarrega de coordinar les accions que es fan.


A banda d'aquesta partida, l'equip de govern presentarà una moció al proper ple municipal instant al govern espanyol a que condoni el deute d'aquests països i demanant també que les ajudes que es destinin a la tasca humanitària siguin donacions no reembossables.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.