La Festa de Tardor 2020 tractarà la precarietat laboral i l'accés a la salut

La celebració tindrà lloc l'última setmana d'octubre i la comissió contempla diversos escenaris per adaptar-se a la situació de la pandèmia


Temes relacionats

La Festa de Tardor 2020 comença a caminar de manera virtual (10/jun/20)

La Festa de Tardor vol mantenir-se la setmana del 19 al 25 d'octubre ( 6/jun/20)


  • Comparteix:

Les entitats es van tornar a reunir en assemblea telemàtica / Foto: Festa de Tardor de Sant Cugat

Les entitats es van tornar a reunir en assemblea telemàtica / Foto: Festa de Tardor de Sant Cugat

La Festa de Tardor 2020 ja té tema i està estretament lligat a la pandèmia de la Covid-19. La celebració, que tindrà lloc l'última setmana d'octubre i s'haurà d'adaptar a la situació sanitària, tractarà el dret a una vida digna centrat en la precarietat laboral i en l'accés universal a la salut. En els propers dies es materialitzarà el lema, que ha de definir el grup de treball encarregat, així com el cartell de la festa.

Després de la darrera assemblea d'aquesta setmana, en la qual hi va participar una vintena d'entitats de forma telemàtica, es va acordar que el tema central giraria al voltant de la igualtat d'oportunitats per tenir una vida digna. Ho ha explicat el membre de la comissió Julià Mestieri, qui també s'ha mostrat satisfet de la participació i les 'ganes' de les entitats per tirar endavant la celebració. Mestieri assegura que el debat ha estat 'molt ric i profitós' per 'aprofundir en les problemàtiques de Sant Cugat' i quin paper hi juguen, en aquest sentit, les entitats.

La comissió contempla tres possibles escenaris segons com estigui la situació de la pandèmia a l'octubre. La primera opció seria fer-la totalment virtual en cas de rebrot, enfocada a difondre l'activitat de les entitats en relació amb el tema escollit. Una segona possibilitat seria un intermedi, amb una part important telemàtica però en què també s'hi puguin fer actes presencials, segons les restriccions que hi hagi. I, finalment, l'escenari 'ideal', en què, amb totes les mesures preventives de seguretat es puguin fer tots els actes.

Les entitats ja pensen en quines activitats proposaran i com es faran, segons l'escenari. A més, la intenció és organitzar una activitat conjunta de totes les entitats que tracti sobre el tema escollit. La propera assemblea ja serà al setembre per encarar la 'recta final' de l'organització.


Julià Mestieri

Després de la situació que hem viscut queda clar que la salut és una necessitat que és molt difícil de tenir si no hi ha igualtat, distribució de la riquesa i justícia social. Estem molt satisfets de la reacció de la entitats, el debat ha estat molt ric i profitós i ens ha permès aprofundir en les problemàtiques que viu Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.