Silenci per aturar la Covid-19

FGC ha posat en marxa els 'Trens del silenci', on es demana als passatgers abstenir-se de parlar


  • Comparteix:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) vol garantir la seguretat a l'hora de viatjar en els seus trens, on sovint és difícil mantenir la distància de seguretat entre passatgers. Tenint en compte que la Covid-19 es contagia fàcilment pels aerosols que emetem les persones per la boca quan parlem, la companyia de transports recomana que els viatgers es mantinguin en silenci durant el trajecte. Tot plegat forma part de la campanya 'Trens del silenci', de la qual formen part tots els combois de les línies del Vallès (que dóna servei a Sant Cugat), Llobregat i Lleida - La Pobla. També se sumen a la iniciativa els trens de Rodalies i els transports de l'ATM.

Així, ara els vehicles de FGC i les estacions estan retolats amb aquesta recomanació als passatgers perquè s'abstinguin de parlar, també telefònicament. La campanya va més enllà i demana a aquelles persones que escoltin música o facin servir dispositius electrònics que utilitzin auriculars.

El president de FGC, Ricard Font, explica que la mesura busca oferir "més tranquil·litat" als usuaris del servei, que han aplaudit la iniciativa perquè persegueix el bé comú. Això sí, Font subratlla que agafar el tren és segur i que els contagis en aquest espai, segons les estadístiques, no arriben a 1% del total. "Cada vegada que entra i surt un tren, es renova l'aire de l'estació gràcies a l'efecte èmbol; cada vegada que s'obre i es tanca una porta, es renova l'aire a dins del tren", ha explicat.

Les hores punta i les aglomeracions de gent són un repte que des de Territori i Sostenibilitat no es perd de vista. El conseller del departament, el santcugatenc Damià Calvet, subratlla, això sí, que ara mateix no es pot incrementar la freqüència de pas i recorda que la demanda en els moments amb més volum de passatgers (de set a nou del matí) és del 60% des que va acabar el confinament de la primavera. "Si incrementéssim la freqüència fora de l'hora punta", adverteix Calvet, "estaríem passejant ferro".

Aquesta acció dona continuïtat a les mesures que FGC ha aplicat als seus combois: fer obligatori l'ús de mascareta, instar a usar gel hidroalcohòlic i oferir un servei de neteja més intens. Reduir els aerosols presents als vagons és un pas més en aquest compromís per combatre els contagis de Covid-19.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.