300 persones es mobilitzen perquè el Camp de Golf de Can Sant Joan sigui un parc interurbà

La plataforma Reconvertim el Camp de Golf ha organitzat diverses activitats per als assistents


  • Comparteix:

Més de 300 persones de Sant Cugat, Rubí i Sant Quirze s'han mobilitzat aquest diumenge per reivindicar que l'espai del Camp de Golf de Can Sant Joan es reconverteixi en un parc públic amb zona verda. L'acció, organitzada per la plataforma Reconvertim el Camp de Golf, ha sortit des de tres punts diferents i els grups s'han trobat dins del terreny, ara en desús, on han participat en diferents activitats. El grup de Sant Cugat, prop d'un centenar de persones, ha sortit des de la plaça d'Octavià.

Una portaveu de la plataforma Reconvertim el Camp de Golf, Mireia Gascón, ha celebrat la "participació espectacular" i "l'èxit" en la reivindicació d'un espai per fer un parc interurbà al Camp de Golf de Can Sant Joan. A més, reitera que la participació ciutadana "demostra el que vol la gent: un espai per caminar i per fer lleure".

Gascón confia que els ajuntaments escoltin "la veu del poble" i negociïn amb l'Incasòl una proposta sense camp de golf. De moment, la portaveu explica que seguiran amb les accions reivindicatives i que, si la via política "no funciona", des de la plataforma aniran jurídica.

Un matí de reivindicació
Aquest diumenge al matí, un centenar de santcugatencs ha sortit cap al Camp de Golf de Can Sant Joan des de la plaça d'Octavià. Dos d'aquests veïns són Jordi Sunyer i Anna Sala, que han decidit sumar-se a la protesta i a la reivindicació. Sunyer creu que és "fonamental tenir una bona relació amb la natura" i remarca la "importància" que hi hagi una zona verda, no només a Sant Cugat, sinó també a Rubí. Per la seva banda, Sala subratlla que és "necessari un espai públic" perquè "totes les persones puguin gaudir-lo".

En arribar al Camp de Golf de Can Sant Joan, els santcugatencs s'han trobat amb les altres marxes, que venien de Rubí i Sant Quirze. Els assistents han participat en diverses activitats organitzades per la plataforma, com una neteja de brossa i deixalles, conèixer la biodiversitat de la zona i gaudir de música en directe.

El veïnat dels tres municipis fa tres dècades que reivindica que l'espai abandonat es converteixi en un parc interurbà. L'anunci de la voluntat de reobrir el camp de golf ha revifat aquesta reclamació.






Mireia Gascón

Creiem que amb aquesta presència ciutadana, que demostra que la gent no vol un camp de golf, sinó un espai de lleure, els Ajuntaments haurien d'agafar la veu del poble i parlar amb l'Incasòl.

Jordi Sunyer

Falten zones verdes. Per a les persones és fonamental tenir una bona relació amb la natura. A Sant Cugat tenim Collserola, però a Rubí pràcticament no tenen zones verdes. Això és una oportunitat de contacte amb la natura.

Anna Sala

Em sembla molt important que aquest pugui ser un espai públic de gaudi per a totes les persones. Em sembla que és molt important.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.