Si les xifres de la pandèmia ho permeten, s'aixeca el confinament municipal de cap de setmana

S'amplia la mobilitat per la comarca de divendres a dilluns al matí


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un dels limits de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Imatge d'arxiu d'un dels limits de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

El confinament municipal de cap de setmana passa a ser comarcal a partir d'aquest divendres a les sis del matí. Així, i si les dades de la pandèmia a Catalunya no obliguen a nous canvis i restriccions, entre les sis del matí de divendres i les sis del matí de dilluns, qualsevol persona podrà moure's dins de la seva comarca, i no només limitant-se al municipi com fins ara. D'altra banda, es manté el confinament perimetral de Catalunya, a excepció dels desplaçaments adequadament justificats.

L'objectiu de la mesura, segons el Govern, és esponjar la concentració de persones en espais urbans i alhora facilitar l'accés a determinats serveis no presents en municipis petits durant el cap de setmana.

Amb aquest mateix objectiu, des d'aquest dilluns els centres comercials han pogut reobrir, això sí, amb l'aforament limitat al 30%.

Tot i que la flexibilització d'algunes de les restriccions del tram 1 de la desescalada, la recomanació continua sent que els desplaçaments fora del domicili es limitin en la mesura del possible, respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva establertes per les autoritats.

A més de les mesures d'higiene, distanciament i ús de la mascareta, les autoritats aconsellen que s'adopti una estratègia de desplaçaments basada en les bombolles de convivència o la bombolla amplada, per afavorir una sociabilitat i un suport adaptats al moment epidèmic actual.

CONSULTA AQUÍ TOTES LES MESURES DEL TRAM 1



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.