Hora Bruixa assenyala el Viaró pel 'silenci i complicitat' per la investigació a un exprofessor acusat d'abusos sexuals a menors

El cas es va donar a conèixer per la denúncia d'un alumne de la Salle-Bonanova de Barcelona


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una acció d'Hora Bruixa / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu d'una acció d'Hora Bruixa / Foto: Cugat Mèdia

Hora Bruixa i Cassoles han difós a través de Twitter una acció de protesta contra La Salle-Bonanova de Barcelona i el Viaró de Sant Cugat, centres educatius als quals critiquen pel 'silenci i complicitat' pel cas de presumptes abusos sexuals a un menor per part d'un professor que va treballar a l'escola santcugatenca entre el 2003 i el 2006. Els col·lectius feministes exigeixen a La Salle, on el professor acusat està apartat de l'exercici a què el suspengui 'independentment de la resolució judicial'.

Les dues agrupacions insten ambdós centres a "reparar els danys als alumnes i familiars (actuals i antics)", a realitzar tallers i xerrades "que ampliïn l'actual educació sexual integral dels i les alumnes", així com "realitzar formació amb perspectiva feminista" al professorat i crear "un protocol de prevenció de la violència masclista". També demanen la "separació de l'església i l'educació".

La investigació
Els Mossos d'Esquadra investiguen des de la tardor passada un cas de presumptes abusos sexuals a un menor per part d'un professor que va treballar a l'escola Viaró entre el 2003 i el 2006. El cas investigat, però, va tenir lloc a La Salle-Bonanova de Barcelona, on el presumpte acusat feia també d'entrenador de futbol. L'escola santcugatenca va emetre un comunicat on es posaven a disposició dels Mossos i del departament d'Educació per col·laborar en la investigació. Tot i això, remarcaven que aquest professor (V.M.P) va ser acomiadat el 2006 "sense que el col·legi tingués coneixement de cap fet denunciable".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.