Sorea prova a Sant Cugat un nou sistema per detectar fuites i fraus d'aigua

És un dispositiu amb intel·ligència artificial més precís, menys costós i que evita els talls en el subministrament


  • Comparteix:

Imatge de la prova / Foto: Sorea

Imatge de la prova / Foto: Sorea

Sorea està validant un nou sistema per mesurar cabals d'aigua que ha de servir per detectar, entre d'altres, fuites, pèrdues i fraus. Les proves d'aquesta tecnologia, basada en intel·ligència artificial, s'han realitzat a Sant Cugat, ja que, tot i que no és un municipi especialment conflictiu en incidències, compta amb un volum considerable d'equips de telemesura a les llars. Es tracta d'un dispositiu no invasiu capaç de mesurar cabals molt petits, fet que millora la precisió, evita els talls en el subministrament i redueix els costos.

En concret, són sensors especials que es col·loquen al cos de les canonades o vàlvules juntament amb un transmissor de dades. La seva mida no supera la d'un telèfon mòbil, però té més precisió que els aparells actuals, segons ha explicat a Cugat Mèdia el cap de l’Oficina Tècnica de la Gerència Vallès Occidental - Baix Llobregat de Sorea, Péter Kövessi.

Per Kövessi, es tracta d'una tecnologia més econòmica, alhora que permet guanyar temps i, per tant, reduir volum d'aigua perdut. "Aquesta tecnologia ens permetria col·locar aquest cabalímetre en punts estratègics de la xarxa i acotar la fuita. És a dir, si un sector té 1.000 escomeses, podríem acotar a 50", ha explicat Kövessi.

Així, una vegada completada la validació del nou sistema, que ara s'està posant a prova per detectar per exemple frau als hidrants; la intenció és incorporar-la a la companyia i fer-la servir per detectar aquestes pèrdues o realitzar campanyes per a la millora del servei.




Péter Kövessi

Aquesta tecnologia ens permetria col·locar aquest cabalímetre en punts estratègics de la xarxa i acotar la fuita. És a dir, si un sector té 1.000 escomeses, podríem acotar a 50.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.