El Síndic de Greuges demana explicacions a l'Ajuntament per l'endarreriment de les llicències d'obres

El consistori de Sant Cugat va reconèixer el problema a principis del 2020


  • Comparteix:

El síndic de Greuges de Sant Cugat, Ramon Palacio / Foto: Localpres

El síndic de Greuges de Sant Cugat, Ramon Palacio / Foto: Localpres

El Síndic de Greuges de Sant Cugat considera 'inadmissible' que l'Ajuntament no hagi resolt els endarreriments en la concessió de llicències d'obres. Així ho ha expressat en l'actuació d'ofici que ha presentat al consistori. El síndic ha demanat també l'estudi urgent de totes les possibilitats legals per resoldre aquesta situació. A més, sol·licita que es consideri incorporar tècnics d'altres àrees a l'Àmbit de Gestió d'Urbanisme i Projectes i que es valori la possibilitat d'externalitzar els informes d'idoneïtat a col·legis professionals. Finalment, el síndic reclama l'aplicació urgent de les solucions identificades.

Els antecedents d'aquesta actuació es remunten a desembre del 2019. Llavors, el síndic de Sant Cugat va realitzar una iniciativa d'ofici sobre els endarreriments de les llicències. A principis del 2020, el nou consistori va respondre el síndic, reconeixent la problemàtica i comprometent-se a obrir tres places a l'Àmbit de Gestió d'Urbanisme i Projectes. No obstant això, durant el 2020 el síndic va obrir dos nous expedients de queixa relatius a endarreriments en la tramitació de llicències i, en els primers dos mesos del 2021, n'ha obert quatre més.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.