Maragall aposta per rebaixar l'edat electoral durant una jornada sobre violència de gènere a l'IES Arnau Cadell


  • Comparteix:

L'alcalde afirma que la presència del president serveix per recolzar la tasca que es fa des de l'Ajuntament

L'alcalde afirma que la presència del president serveix per recolzar la tasca que es fa des de l'Ajuntament

El president de la Generalitat ha apuntat la conveniència de rebaixar l'edat electoral perquè els joves puguin votar abans dels 18 anys. Segons Pasqual Maragall, avui en dia els joves maduren abans i han de poder opinar sobre la seva vida i sobre qui els governa. Maragall ha fet aquestes declaracions durant una sessió de treball sobre violència de gènere que s'ha fet a l'IES Arnau Cadell i que ha comptat també amb la presència de la presidenta de l'Institut Català de la Dona i de l'alcalde de Sant Cugat.

Un correu electrònic dels alumnes de la 'Comissió per a la igualtat' de l'IES Arnau Cadell a la presidenta de l'Institut Català de la Dona, Marta Selva, sobre la campanya de sensibilització en contra de la violència de gènere que està fent el govern català entre els joves, ha estat el desencadenant d'aquesta jornada de treball on hi han assistit la mateixa Selva i el president de la Generalitat.

Pasqual Maragall ha destacat la importància de poder apropar-se als joves i escoltar les seves demandes i opinions, i ha apuntat la conveniència de rebaixar l'edat electoral per tal que els nois i noies puguin dir la seva en temes tan importants com qui els ha de governar.

Pasqual Maragall

De tant en tant cal barrejar-se amb la joventut i hem acabat parlant de si és necessari rebaixar l'edat electoral i jo crec que si.


De la seva banda, l'alcalde de Sant Cugat, ha manifestat la importància de fer iniciatives com aquesta que fomentin el debat i la reflexió sobre temes tant importants com la igualtat entre homes i dones. En aquest sentit, Lluís Recoder ha recordat que l'Ajuntament ja fa 3 anys que organitza activitats i tallers per les escoles i instituts de la ciutat amb l'objectiu de prevenir la violència de gènere i ha agraït jornades com la d'aquest dimecres, que suposen un recolzament per part de la Generalitat a tota aquest tasca que es fa a nivell local.

Lluís Recoder

Els alumnes s'ho havien preparat molt i poder comptar amb la presència del president de la Generalitat em sembla que és un reconeixement a la feina que s'està fent.


En el mateix sentit s'ha expressat la directora de l'institut, Maria Vall, que ha remarcat que des d'aquest centre ja fa temps que treballen en la prevenció de la violència de gènere i ha fet una valoració molt positiva del nivell de la jornada.

Maria Vall

Ens feia molt il·lusió que el president pogués venir a l'institut i més defensant aquest tipus de campanyes que nosaltres j fa temps que fem.


La sessió de treball amb els alumnes de l'IES Arnau Cadell s'ha gravat íntegrament en vídeo per part del propi govern català amb l'objectiu de poder editar un reportatge o material que serveixi en un futur per promocionar campanyes en contra de la violència domèstica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.