Grup bombolla: què puc fer i amb qui ho puc fer aquests dies de festa?

Algunes restriccions s'apliquen a la bombolla de convivència i d'altres a la bombolla ampliada


  • Comparteix:

La bombolla de convivència són les persones que conviuen sota el mateix sostre / Foto: Localpres

La bombolla de convivència són les persones que conviuen sota el mateix sostre / Foto: Localpres

Aquests dies de festa és habitual reunir-se amb la família per celebrar la Pasqua. A més, el bon temps i les vacances conviden a compartir moments d'oci amb els amics. És per això que l'últim paquet de mesures del Procicat ha limitat les trobades als domicilis particulars a la bombolla de convivència. El concepte de bombolla, dins del context de pandèmia, es refereix a un grup de persones que es relacionen entre si generant un espai de confiança i seguretat. Si més no, cal diferenciar la bombolla de convivència i la bombolla ampliada, ja que amb cadascuna d'elles s'apliquen unes restriccions o unes altres.

La bombolla de convivència està formada per les persones que conviuen sota el mateix sostre. També inclou persones cuidadores i de suport imprescindible per prevenir l'aïllament social. D'altra banda, la bombolla ampliada inclou els altres grups estables i delimitats de persones amb què es relaciona una bombolla de convivència, ja sigui per relacions familiars, laborals, escolars o recreatives.

Les restriccions vigents fins al 9 d'abril permeten la mobilitat per tot Catalunya amb les persones de la mateixa bombolla de convivència. Les persones de la bombolla ampliada o fins i tot de diferents bombolles també es poden desplaçar juntes, sempre que sigui en autocar. Així doncs, persones de diferents bombolles de convivència no es poden desplaçar en el mateix cotxe.

Pel que fa a les trobades familiars i socials, les reunions en espais públics tancats es limiten a un màxim de quatre persones. El grup es pot ampliar a sis persones si aquestes són de la mateixa bombolla de convivència. En espais públics oberts sempre s'hi poden reunir un màxim de sis persones, siguin de la bombolla de convivència o ampliada. Finalment, durant aquests dies, en espais privats només s'hi poden reunir els convivents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.