Neix la primera associació d'immigrants equatorians a Sant Cugat


  • Comparteix:

El col·lectiu es marca com a principal objectiu donar suport als immigrants llatinoamercians que arribin a Sant Cugat

El col·lectiu es marca com a principal objectiu donar suport als immigrants llatinoamercians que arribin a Sant Cugat

Donar suport legal als immigrants, buscar camins per a la integració i aconseguir tirar endavant projectes de solidaritat amb l'ajut de les institucions catalanes són els principals objectius de la primera Associació d'equatorians de Sant Cugat. L'entitat s'ha presentat oficialment a l'Ateneu aquest diumenge i tindrà la seva seu al Casal del Barri.

L''Asociación equatoriana Dr. Jaime Roldós Aguilera' és la primera agrupació d'immigrants equatorians de la nostra ciutat. Ha nascut amb la intenció de donar suport legal als immigrants llatinoamericans residents a la nostra ciutat, i ajudar-los a integrar a la societat catalana. Francisco Espinosa, portaveu de l'entitat, explica que si un dels principals objectius és donar assessorament legal és per la situació d'il·legalitat amb la que es veuen obligats a treballar molts immigrants.

Francisco Espinosa

Que l'immigrant tingui on recórrer en cas que pateixi algun problema laboral ja que ens hem trobat amb casos d'immigrants que treballen il·legalment i l'empresari no els vol reconèixer


Precisament, la presentació de l'entitat ha comptat amb una xerrada sobre el procés de normalització de treballadors que estableix el nou reglament d'Estrangeria i que comença avui mateix.

L'associació també arrenca amb la intenció d'aconseguir que institucions catalanes es comprometin a treballar en projectes de cooperació amb l'Equador. Aquesta vessant social de l'entitat vol quedar reflectida amb la voluntat d'establir ponts interculturals entre la comunitat equatoriana i la catalana.

Francisco Salinas

Tenim preparat un projecte per fer sentir l'immigrant com a casa i a la vegada compartir-ho amb la gent d'aquí


L'entitat, que s'ha presentat aquest cap de setmana a l'Ateneu, tindrà la seva seu al Casal del Barri, al carrer Cerdanyola i està oberta a tots els santcugatencs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.