Ramon Rubio (Rubio Sant Cugat): 'Hi ha clients que m'han vist créixer'

La botiga d'alimentació situada al carrer Villà fa 46 anys que és a Sant Cugat


  • Comparteix:

Entrar a la botiga Rubio de Sant Cugat és com entrar a una d'aquelles botigues d'abans on venien de tot. Els anys han passat, però la família que la regenta segueix amb els mateixos principis que quan la van fundar el juliol de 1974: oferir al veïnat de la ciutat tots aquells productes de primera necessitat que els convingui. Això, i l'atenció personalitzada pròpia de les botigues petites. El dia que hi anem a gravar veiem com una clienta es dirigeix a una de les seves actuals propietàries, la María José Rubio, per demanar-li com fa ella la vichyssoise. Ella li ho explica, i ens comenta que a la botiga ho fan molt, això de compartir receptes amb la clientela.

Qui està al capdavant de la botiga ara mateix són la María José i el seu germà, en Ramon Rubio. Era la botiga dels seus pares, i ja va formar part del seu dia a dia des que eren ben petits. La María José fa cinc anys que hi treballa, però en Ramon diu que hi ha treballat tota la vida: "oficialment, des de finals del 99. Però sempre havia vingut a ajudar: a guanyar-me els calerons, una miqueta!". De fet, ell mateix explica que hi ha clients que l'han vist créixer, i que ara tenen clients que són fills de clients anteriors. "Tenim una petita família de clients", afegeix la María José: "coneixes el que els agrada i hi ha una familiaritat que fa que els puguis donar el servei que volen".

Parlant de com han viscut la pandèmia, tractant-se d'una botiga d'alimentació i neteja, certifiquen que no els va afectar negativament. Més aviat al contrari, ja que van tenir més feina de l'habitual. Diuen que molta gent venia a fer compres grans per haver de sortir el mínim possible, i que això els va recordar a una anècdota que els expliquen els seus pares del dia del cop d'estat del 23F, en què la botiga els va quedar buida.

"Això ja és una ciutat", assegura en Ramon quan li preguntem sobre com ha canviat Sant Cugat. La María José hi està d'acord i explica que de petits jugaven al carrer a la vora de la botiga, però que també troba que en els últims anys Sant Cugat ha crescut molt.




Ramon Rubio

Tenim clients que m'han vist créixer. I què passa? Que ara estan venint fills dels clients: gent de la nostra edat que havien vingut de petits i que ara també són clients



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.