Una comissió vetllarà ara perquè tots els projectes d'obra tinguin garantida l'accessibilitat


  • Comparteix:

L'objectiu és facilitar al màxim el dia a dia de les persones amb minusvalideses

L'objectiu és facilitar al màxim el dia a dia de les persones amb minusvalideses

Garantir l'accessibilitat a totes les obres noves que es facin a la ciutat és el principal objectiu de la comissió d'accessibilitat que ha creat el consistori, conjuntament amb la Taula de Persones amb Discapacitat. D'aquesta manera, l'equip de govern vol anar més enllà de l'estricta normativa i vetllar per facilitar tan com sigui possible el dia a dia de les persones amb minusvalideses.

Aquesta comissió, formada per tècnics de l'Ajuntament i per membres de la Taula de Persones amb Discapacitat, té un caràcter consultiu i de seguiment, amb l'objectiu de garantir que els projectes que s'engeguin des de l'àrea de Territori no presentin barreres arquitectòniques que en limitin l'accessibilitat.

Per al regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs, es tracta de treballar de forma transversal des de les diferents àrees del consistori per anar més enllà encara dels mínims que exigeix la llei i fer de la nostra ciutat un entorn més amable.

Enric Tomàs

Qualsevol nou projecte que surti de Territori serà validat per aquesta comissió, perquè a part de complir els mínims exigits per la llei, es tigui en compte la sensibilitat que contribueix a millorar la qualitat de vida de les persones.


I és que, tal i com ha explicat una de les integrants de la Taula de Persones amb Discapacitat, Glòria Rognoni, la normativa estableix uns límits però que poder anar més enllà, sovint facilita molt les coses. En aquest sentit, Rognoni ha agraït que es doni l'oportunitat d'opinar a les persones que s'enfronten amb aquestes dificultats cada dia, i ha recordat que les millores que es proposen no només beneficien les persones amb discapacitats sinó al conjunt dels ciutadans.

Glòria Rognoni

La llei contempla uns criteris que estan bé però que estan al límit, i si es pot no fer-ho tant al límiti i fer-ho més amable, és molt important.


En el mateix sentit s'ha expressat la tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, que ha explicat que aquesta comissió ha començat a treballar ja amb el projecte de rehabilitació de la Masia Torreblanca, i que a partir d'ara es farà amb la resta de projectes que s'engeguin des d'aquesta àrea com les remodelacions de la Casa de Cultura i de Can Quitèria o les ampliacions del Casal de Cultura de Mira-sol i de l'Escola Municipal de Música.

Mercè Conesa

La idea és que aquesta comissió pugui revisar tots els projectes d'obra nova que tirem endavant, fent una revisió dels planells amb els arquitectes.


D'altra banda, des de la regidoria de Serveis Socials i Sanitat i la Taula de Persones amb Discapacitat s'ha començat a treballar també amb l'àrea de Serveis Urbans i s'està a l'espera de tenir, en breu, el pla d'accessibilitat que ha elaborat la Diputació de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.