UIC Barcelona impulsa a l'Hospital General una clínica per a pacients amb malalties avançades i necessitats pal·liatives

La clínica Cuides UIC Barcelona és un espai innovador i d'atenció integral allunyat de l'estètica hospitalària


  • Comparteix:

UIC Barcelona ha posat en marxa la clínica Cuides, una unitat integrada a l'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC) pensada de manera integral per atendre pacients amb malalties avançades o en el darrer tram de la seva vida. La clínica compta amb 18 habitacions i espais dirigits a una atenció multidisciplinària no només dels pacients sinó també per a les famílies. Es tracta de la tercera clínica universitària del centre hospitalari, després de la d'odontologia i la de psicologia.

Posar les persones al centre de l'atenció. Aquest és l'objectiu de la nova clínica universitària. L'espai ofereix una atenció integral que s'allunya de l'estètica dels hospitals amb la intenció de fer sentir els pacients com si fossin "a casa", com ha destacat la directora mèdica de la Clínica Cuides UIC Barcelona, Natalia de Iriarte.

Així, compta amb un equip multidisciplinari format per professionals de la medicina, la infermeria, la psicologia, el treball social, la fisioteràpia i la teràpia ocupacional; instal·lacions innovadores i espais acollidors pensats fins a l'últim detall no només per als pacients sinó també per a les famílies.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, i les regidores Pilar Gorina i Gemma Aristoy, han visitat les instal·lacions acompanyats de representants de la UIC i l'HUGC

L'alcaldessa, Mireia Ingla, i les regidores Pilar Gorina i Gemma Aristoy, han visitat les instal·lacions acompanyats de representants de la UIC i l'HUGC / Foto: Lali Puig

Un fet que ha subratllat l'alcaldessa, Mireia Ingla, qui ha destacat la innovació de les instal·lacions, però també l'esperit d'una medicina pensada en les persones. Ingla ha fet la visita acompanyada de la regidora d'Educació, Pilar Gorina, i la regidora de Salut, Gemma Aristoy.

La nova clínica, que s'ha presentat aquest dimarts, ha suposat una inversió de gairebé 2,5 milions d'euros i ha comptat amb el suport econòmic de diversos col·laboradors, ha concretat la gerent de Cuides UIC Barcelona, Maria José Casas.






Natalia de Iriarte

És un espai innovador que permet que el pacient es pugui sentir com a casa. Un ambient relaxat con puguin conviure amb les seves famílies.

Mireia Ingla

Ens permet que la nostra ciutat tingui aquest equipament d'altíssima qualitat i que avança en aquest objectiu de posar la persona al centre.

Maria José Casas

És una inversió de gairebé 2,5 milions d'euros i esperem que sigui eixugat per l'activitat que tindrem.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.