Sant Cugat i La Haba refermen els seus vincles a través de la cultura

La gastronomia i la fotografia recorden la relació entre la nostra ciutat i la població extremenya


Temes relacionats

Sant Cugat i La Haba refermen l'agermanament en plena Festa Major ( 1/jul/16)


  • Comparteix:

Sant Cugat i La Haba consoliden els seus vincles / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat i La Haba consoliden els seus vincles / Foto: Cugat Mèdia

Els ajuntaments de Sant Cugat i La Haba han organitzat aquest cap de setmana dos actes a la nostra ciutat per consolidar l'intercanvi cultural entre les dues localitats. Una exposició fotogràfica i una mostra gastronòmica han estat els dos actes centrals d'una germanor que es va oficialitzar el 2016 amb la visita del consistori santcugatenc a la festa més rellevant de la població extremenya, la Jira.

Els actes es van iniciar aquest dissabte amb una exposició fotogràfica de la Haba al Xalet Negre. Durant l'acte, l'alcaldessa, Mireia Ingla, i l'alcalde del municipi extremeny, José González, es van retrobar via telemàtica i van compartir que cada cop es necessiten "més accions" per garantir l'ajut mutu encara que la pandèmia estigui present.

Ingla ha destacat que "Sant Cugat no seria el que és sense "jabeños" que ja són part de la comunitat santcugatenca". L'alcalde de la Haba, José González, va insistir en el fet que "està disposat a fer altres intercanvis amb la nostra ciutat perquè hi ha més coses a part de la cultura".

A l'acte també va assistir el president del Comitè de l'agermanament, Juan Pedro Rodríguez, que va agrair a l'Ajuntament santcugatenc "la sensibilitat que ha tingut per la gent de La Haba". En acabar la trobada, els assistents van poder gaudir de les fotografies plenes de tradicions extremenyes i tastar un petit plat elaborat amb productes de la zona que ha continuat aquest diumenge a la Placa d'en Coll. La plaça s'ha omplert d'un centenar de veïns que han degustat embotits ibèrics acompanyats d'un got de vi.














Mireia Ingla

A mi no m'agrada gens quan es parla de Sant Cugat com si fos una ciutat tota monolítica, com si tothom fos igual, doncs no és veritat. Hi ha gent diferent i precisament tenim la ciutat que tenim gràcies a aquesta barreja de persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.