Sant Cugat dona escalf a la comunitat d'Ucraïna i demana que es posi fi a la guerra

Mig miler de persones s'ha concentrat a la plaça de la Vila, on s'ha recollit material d'ajuda per a Ucraïna


Temes relacionats

Cs vol que el ple municipal condemni en bloc 'l'atac rus contra Ucraïna' (28/feb/22)

Kateryna (santcugatenca amb família a Ucraïna): 'La meva germana i la seva família estan amagats en un traster' (25/feb/22)


  • Comparteix:

Sant Cugat ha respost a la crida de la comunitat ucraïnesa de la ciutat amb una recollida de material de primera necessitat que s'enviarà cap al país de l'Europa de l'Est, en conflicte bèl·lic amb Rússia des de la setmana passada. L'acte solidari s'ha acompanyat d'una concentració a la plaça de la Vila, amb mig miler de persones, segons la Policia Local, que ha mostrat el suport al poble ucraïnès i, alhora, ha exigit l'aturada de la guerra i la posada en marxa del diàleg com a via per assolir la pau al territori. A la protesta també hi ha hagut presència institucional, amb l'alcaldessa, Mireia Ingla, i regidors de tots els grups municipals entre els assistents.

Des de quarts de set, desenes de persones feien cua per entregar menjar, roba, medicaments i tendes de campanya, entre d'altres productes de primera necessitat, als voluntaris ucraïnesos, entre els quals, Viktor Boiko, que han organitzat aquesta acció solidària des de Sant Cugat.

La furgoneta amb tots els donatius recorrerà les 30 hores de viatge que la separen d'Ucraïna, farà l'entrega dels subministraments a la frontera d'aquest país amb Polònia i tornarà a Sant Cugat. Segons com evolucionin els esdeveniments, es podrien programar més enviaments en un futur pròxim.

Posteriorment, ha començat la concentració amb un parlament de la portaveu de l'associació Russia Tomorrow, Julia Taran. Taran ha posat èmfasi en la importància de transmetre a tothom que "Putin no és Rússia" i amb la necessitat que russos i ucraïnesos "lluitin plegats per aturar la guerra".

Per la seva banda, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha llegit el manifest de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) a través del qual es condemna "la violència davant l'atac militar injustificat del govern de Rússia contra la població civil ucraïnesa". A més, l'alcaldessa també s'ha posat a disposició de la comunitat ucraïnesa resident a Sant Cugat "per allò que calgui". A la ciutat, hi ha 152 persones amb nacionalitat ucraïnesa i 426 d'origen rus.

Al final de l'acte, Taran ha convidat els assistents que ho volguessin a pujar a l'escenari per compartir les seves vivències. Més d'una desena de persones de Rússia i Ucraïna han aprofitat per expressar la seva angoixa i les seves pors, així com l'agraïment pel suport rebut i l'esperança perquè tot acabi.




Julia Taran

Amb aquesta guerra hem entès que no es tracta de fer-nos retrets, que el que hem de fer és lluitar junts per parar la guerra i per parar els peus al dictador Putin

Mireia Ingla

Ens hem posat a disposició per allò que calgui. Les persones que ja estan aquí de la comunitat Ucraïnesa tindran el nostre suport, igual que atenem a totes les persones que viuen a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.