La majoria de santcugatencs veuen positiu el creixement de la ciutat


  • Comparteix:

Així ho posen de manifest les darreres dades de l'Observatori Sociològic de Sant Cugat

Així ho posen de manifest les darreres dades de l'Observatori Sociològic de Sant Cugat

Els santcugatencs valoren com un fet més aviat positiu el creixement de la ciutat., amb una nota de 5,3 de mitjana. Així es posa de manifest amb les dades de la cinquena onada de l'Observatori Sociològic de Sant Cugat, que revela també que els factors més valorats per venir a viure al municipi són la seva ubicació estratègica, la tranquil·litat i la qualitat de vida.

La cinquena onada de l'Observatori Sociològic de Sant Cugat, feta entre el 21 d'octubre i el 4 de novembre, ha fet especial incidència en la percepció que tenen els santcugatencs del creixement de la ciutat. En total, s'han fet 800 enquestes telefòniques a ciutadans de 17 o més anys, i que s'han completat amb 3 grups de discussió amb veïns de tots els districtes i franges d'edat.

Segons les dades, el 31,5% dels santcugatencs considera que el creixement de la ciutat és totalment o força positiu, un 33% el veu com més aviat positiu, i un altre 33% el valora de forma negativa, com a poc o gens positiu. D'aquesta manera, la nota mitjana que li posen a aquest creixement és del 5,3, i evidencia també una divisió entre els ciutadans que porten més temps vivint aquí i els que fa menys que hi ha arribat. Així ho ha explicat la regidora de Comunicació i Serveis Generals, Marta Subirà.

Marta Subirà

La mitjana éss més aviat positiva. Es percep d'una manera més preocupant per part de la gent que fa més temps que viu a sant Cugat i d'una forma més positiva pels que fa menys que hi viuen.


Pel que fa als principals motius que tria la gent per venir a viure a aquí, hi ha aspectes com la tranquil·litat (26,1%), les relacions familiars (22,1%), motius professionals o d'estudis i també l'accessibilitat a l'habitatge, un motiu que han apuntat un 17,2% dels enquestats.

D'altra banda, i en relació als motius d'aquest creixement, en primer lloc hi ha la ubicació estratègica del municipi (25,1%), seguida de la tranquil·litat, les bones comunicacions o la qualitat de vida. Escoltem el director de l'empresa responsable de l'Observatori, Dep Consultoria Estratègica, Enric Renau.

Enric Renau

L'element que es destaca de perquè Sant Cugat està creixent en aquests moments és la seva ubicació estratègica. Altres són la qualitat de vida o la tranquil·litat.


En els aspectes negatius, les persones que trien Sant Cugat com a lloc de residència, destaquen la mobilitat (19,5%9), els preus (5,9%) o una menor oferta comercial. Tot i això, el 24,8% dels santcugatencs arribats en els darrers anys no veuen cap empitjorament respecte el canvi de residència.

Les dades de l'Observatori també indiquen que la procedència de les persones que vénen a viure a Sant Cugat és principalment Barcelona, amb un 57,6% dels santcugatencs que porten menys de 5 anys vivint aquí. També cal destacar que la majoria de persones que vénen d'altres països són de procedència llatinoamericana, i en canvi n'hi hauria molts menys que vinguin del continent africà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.