Tubau reconeix que va ser un 'error' permetre l'estacionament de la furgoneta de l'Armada i ordena la seva retirada


  • Comparteix:

El vehicle militar ha marxat de Sant Cugat aquest dimarts al matí

El vehicle militar ha marxat de Sant Cugat aquest dimarts al matí

El regidor de Seguretat Ciutadana, Jaume Tubau, ha ordenat la retirada de la furgoneta de l'Armada Espanyola que tenia previst quedar-se a la ciutat fins dimecres. Tubau assumeix com un 'malentès' i un 'error' l'atorgament de la llicència d'estacionament ja que, segons ha dit, pot ferir la sensibilitat de part dels ciutadans. Aquest matí, la furgoneta ha abandonat la ciutat i Tubau ha explicat que el consistori enviarà un comunicat al Ministeri de Defensa explicant la decisió i les seves causes.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Jaume Tubau, ha ordenat la retirada de la furgoneta de l'Armada Espanyola que tenia previst quedar-se a la ciutat fins dimecres, en el marc d'una campanya del Ministeri de Defensa per reclutar nous soldats. Tubau assegura que, per un 'malentès', en el seu moment no es va tenir en compte que donar llum verda a aquesta llicència d'estacionament podia ferir la sensibilitat i el pensament d'una part de la ciutadania. L'escoltem.

Jaume Tubau

Assumeixo l'atorgament de la llicència com un error i un malentès, per això s'ha ordenat la retirada immediata de la furgoneta, ja que podia ferir la sensibilitat de part dels ciutadans.


De la seva banda, des d'ERC, membre de l'equip de govern municipal, han mostrat el seu malestar per la presència a Sant Cugat d'una furgoneta de l'exèrcit espanyol. El tinent d'alcalde de Polítiques Socials i Joventut, Toni Ramon, s'ha mostrat rotundament en contra d'haver permès l'estacionament del vehicle militar a la nostra ciutat. L'escoltem.

Toni Ramon

Només pel fet de ser exèrcit i ser espanyol, hi estic bastant en contra. A més, fan publicitat enganyosa, fent creure que es tracta d'esports d'aventura quan tots sabem que l'exèrcit no és això.


Recordem que el Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC) ja havia mostrat el seu 'total rebuig' a la presència a Sant Cugat d'un vehicle de l'Armada Espanyola i havia convocat, per aquesta mateixa tarda, una manifestació de protesta. Un dels membres d'aquest col·lectiu, Xavier Araujo, s'ha felicitat per la decisió de fer marxar la furgoneta i l'ha interpretat com un èxit de la ràpida mobilització d'aquesta entitat.

Xavier Araujo

Estem molt contents. Pensàvem anar aquesta tarda a burxar-los una mica, però si el regidor que els va donar el permís ja l'ha retirat ens congratulem. És com posar-nos una medalleta.


Tubau ha anunciat que l'Ajuntament enviarà una carta al Ministeri de Defensa explicant els motius d'aquesta decisió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.