Tanques trencades i deixalles sense recollir: la Plataforma reclama a l'Incasòl el conveni de gestió provisional de l'antic camp de golf

Sant Cugat i Rubí i la Generalitat estan d'acord que la fórmula de futur serà un consorci, però implicarà una modificació del PGM santcugatenc


Temes relacionats

El govern de Sant Cugat entoma la 'patata calenta' de l'antic camp de golf amb algun recel (27/gen/22)

Puigneró demana abandonar les posicions 'maximalistes' amb el futur parc urbà a l'antic camp de golf de Can Sant Joan (24/gen/22)

Nova trobada entre la Plataforma Reconvertim el Camp de Golf i l'Incasòl pel futur dels terrenys de l'antic camp de golf (14/oct/21)


  • Comparteix:

Moltes de les tanques que limiten l'antic camp de golf de Can Sant Joan estan caigudes / Foto: Cugat Mèdia

Moltes de les tanques que limiten l'antic camp de golf de Can Sant Joan estan caigudes / Foto: Cugat Mèdia

A l'antic camp de golf de Can Sant Joan queden poques tanques del perímetre dretes. La ciutadania les ha tirat a terra per poder entrar a passejar en un espai natural abandonat entre Sant Cugat i Rubí. De l'ús que en fa la ciutadania per la 'força' també s'acumulen les deixalles a les papereres i ningú passa a recollir-les. Actualment, aquest espai és propietat de l'Incasòl, però ja hi ha l'acord entre la Generalitat i els dos ajuntaments que en el futur serà un parc urbà gestionat amb un consorci entre les tres administracions. La Plataforma Reconvertim el Camp de Golf segueix les negociacions de prop, tot i que no hi participa, i reclama celeritat a l'Incasòl per signar el conveni de gestió provisional per acabar amb la deixadesa actual.

La Plataforma situa la pilota actualment a la teulada de l'Incasòl, propietari de les 80 hectàrees de l'antic camp de golf. Amb una carta enviada a les administracions, demanen a l'organisme públic de la Generalitat dirigit ara per la santcugatenca Mercè Conesa, que es posi les piles per dignificar mínimament un espai que els ciutadans ja n'estan fent ús encara que no estigui condicionat. "Per tenir-ho així, fem ja el conveni, retirem les tanques i no tinguem aquest entremig que és la ciutadania qui retira les tanques, i tampoc hi ha un bon manteniment de l'espai", explica la portaveu de la plataforma, Mireia Gascón.

La Plataforma també demana celeritat amb el conveni provisional perquè sap que el consorci amb el qual quedaran definits els usos i la gestió definitiva serà un procés lent, sobretot per la part santcugatenca: "Les modificacions urbanístiques són més complexes perquè Sant Cugat no té el seu propi POUM i depèn del PGM metropolità".

Des de la Plataforma lamenten també que encara no hi hagi hagut una reunió amb les tres administracions alhora, i que tampoc els convidin a ells a ser-hi per "transparència".

En aquest sentit, fonts de l'Incasòl asseguren que estan treballant "conjuntament" amb els dos ajuntaments, i que quan arribin a un acord en ferm, li'l comunicaran a la plataforma.




Mireia Gascón

Per tenir-ho així, fem ja el conveni, retirem les tanques i no tinguem aquest entremig que és la ciutadania qui retira les tanques, i tampoc hi ha un bon manteniment de l'espai.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.