Sant Cugat, guardonada com a 'Ciutat de la Ciència i la Innovació' pel govern espanyol

El Ministeri de Ciència i Innovació ha aprovat la concessió de la distinció a un total de 20 municipis d'arreu d'Espanya


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de les impressores 3D de Fablab Sant Cugat / Foto: FabLab

Imatge d'arxiu de les impressores 3D de Fablab Sant Cugat / Foto: FabLab

Sant Cugat ha rebut la distinció 'Ciutat de la Ciència i la Innovació'. Es tracta d'un guardó creat pel Ministeri l'any 2010, que pretén reconèixer aquelles ciutats que es diferencien pel seu compromís i aposta per la Investigació, Desenvolupament i Innovació (I+D+I), a través de la posada en marxa de polítiques locals i amb el suport a empreses amb un fort component científic, tecnològic i innovador. Sant Cugat és un dels deu municipis que ha rebut el guardó aquest any en la categoria de municipis entre 20.000 i els 100.000 habitants (Categoria B). En aquesta categoria també ha estat distingida una altre ciutat catalana, Cerdanyola del Vallès. Les dues formen part de la 'Red de Ciudades de la Ciencia y la Innovación' (Red Innpulso) integrada per 83 ciutats espanyoles.

A través de Red Innpulso, les ciutats comparteixen i impulsen actuacions en matèria de ciència i innovació, així com propiciar la col·laboració entre els Ajuntaments. Aquests municipis reben el suport del Ministeri de la Ciència i la Innovació a través d'ajudes anuals per a la incorporació d'agents locals d'innovació en les estructures de govern municipal, amb l'objectiu de reforçar les capacitats de gestió de les polítiques d'innovació en l'àmbit local.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.