La Coordinadora Obrera Sindical critica Aldi per l''acomiadament reiterat i sense indemnització' d'empleats

El sindicat ha mobilitzat una trentena de persones per evidenciar males pràctiques de la cadena de supermercats


  • Comparteix:

Manifest dels acomiadaments d'Aldi / Foto: Cugat Mèdia

Manifest dels acomiadaments d'Aldi / Foto: Cugat Mèdia

Una trentena de persones convocades per la Coordinadora Obrera Sindical (COS), el sindicat de l'Esquerra Independentista (EI), s'ha concentrat aquest divendres davant del supermercat Aldi de Sant Cugat per queixar-se de 'l'acomiadament reiterat i sense indemnització, l'explotació i el tracte' de l'empresa envers els seus treballadors. El sindicat ha contactat amb vuit de les persones que s'haurien vist afectades per aquesta situació, les quals figuren com a extreballadores als establiments de la cadena alemanya de Sant Cugat, Cerdanyola i Barcelona.

El membre de la COS Rubén Sáez ha assegurat que diversos treballadors amb contracte indefinit van ser acomiadats mentre estaven de baixa laboral. La versió que va donar la companyia, ha explicat Sáez, és una "disminució continuada i voluntària del rendiment". D'aquesta manera, la COS assegura que Aldi ha realitzat acomiadaments reiterats sense pagar cap indemnització.

El sindicat apunta una sèrie d'irregularitats comeses per part d'Aldi: la vulneració constant al dret a la desconnexió digital, la manca d'un horari fix i canviant sense preavís, estafes a la Seguretat Social, superació del límit d'hores extra contemplades pel conveni, faltes de respecte per part dels encarregats i tractes diferenciats en funció del gènere o orientació sexual, entre d'altres. Així, la COS exigeix una rectificació per part de l'empresa i fa un clam: "No vivim per treballar, treballem per viure".

L'EI ha aprofitat la trobada per fer esment a l'especulació financera que "ataca les condicions de vida de la classe treballadora, mentre que els governs de PSOE i Podemos protegeixen l'statu quo". Finalment, la convocatòria ha acabat instant els assistents a la lluita per defensar els seus drets.

Cugat Mèdia ha contactat amb Aldi, que assegura que no fa "comentaris sobre la política de relacions laborals de la companyia ni sobre la relació laboral amb els nostres col·laboradors i col·laboradoras". En tot cas, l'empresa apunta que "les decisions en matèria laboral es regeixen per l'objectivitat i es prenen donant compliment a la normativa laboral vigent a Espanya". Quant a la manifestació, Aldiu diu que respecta "el dret a expressar-se de les persones".


Rubén Sáez

Exigim que es respectin els drets de les treballadores i es retribueixin com pertoca. No vivim per treballar, treballem per viure.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.