L'Ajuntament vol millorar l'entorn de l'emblemàtic Pi d'en Xandri


  • Comparteix:

L'arbre es recupera favorablement de l'atac que va patir fa 8 anys

L'arbre es recupera favorablement de l'atac que va patir fa 8 anys

L'Ajuntament ha iniciat converses amb els propietaris del sector on està ubicat el Pi d'en Xandri per tal d'arranjar l'entorn. L'objectiu és donar a conèixer millor la història i les característiques d'aquest emblemàtic arbre de la Torre Negra. D'altra banda, el pi continua recuperant-se favorablement de l'atac que va patir ara fa 8 anys i que quasi va acabar amb la seva vida.

Vuit anys després de l'atemptat contra el Pi d'en Xandri, l'arbre centenari continua recuperant-se lenta però favorablement.

A data d'avui, el pi continua subjectat amb 16 puntals, i periòdicament tècnics del consistori el sotmeten a revisions per comprovar que el seu estat no es deteriora i que les ferides que li van fer en intentar tallar-lo van cicatritzant. Tot i la feblesa de l'arbre davant plagues d'insectes barrinadors del tronc, l'evolució és positiva i la decisió presa ara fa un any de deixar les ferides al descobert sembla que ha donat bons resultats. Així ho ha explicat el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar.

Eduard Pomar

S'està tancat la ferida i això és molt important perquè això vol dir que el pi està viu i que va cicatritzant. És un procés molt lent però es va recuperant.


Veient aquesta bona recuperació, l'Ajuntament ha iniciat converses amb els propietaris del terreny on s'aixeca el pi, per tal d'arranjar millor l'entorn. La voluntat és millorar la senyalització, posar un plafó explicatiu amb la història d'aquest arbre centenari. Escoltem Eduard Pomar.

Eduard Pomar

És un símbol de Sant Cugat i per tant el que hem de fer és que la gent pugui venir aquí, que és un indret emblemàtic de Torre Negra i que coneguin la història del pi.


També s'està estudiant la possibilitat de ballar l'entorn més immediat de l'arbre per evitar que els visitants s'hi apropin massa, donat que les ferides encara estan cicatritzant.

Amb aquestes mesures, l'Ajuntament vol contribuir a protegir i difondre aquest emblemàtic pi que no és només un dels símbols de Sant Cugat sinó que s'ha convertit també en símbol per bona part dels ecologistes de la zona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.