Nova convocatòria de concentració en defensa del Bosc de Volpelleres

SOS Bosc Volpelleres juntament amb altres entitats ha fet una crida per al 29 d'agost davant de l'ajuntament


Temes relacionats

Denegades les cautelars que demanen SOS Bosc Volpelleres i ADENC per aturar la construcció de La Mirada (25/jul/22)

Ingla torna a defensar la construcció de l'escola la Mirada al parc del Bosc de Volpelleres (18/jul/22)

2.700 signatures contra el projecte de La Mirada al Bosc de Volpelleres ( 5/oct/20)


  • Comparteix:

Les entitats defensen que el Bosc de Volpelleres té una biodiversitat única a la zona / Foto: Cugat Mèdia

Les entitats defensen que el Bosc de Volpelleres té una biodiversitat única a la zona / Foto: Cugat Mèdia

La plataforma veïnal SOS Bosc Volpelleres, juntament amb altres entitats convoca una concentració per reivindicar la protecció del bosc, el dilluns 29 d'agost a les 17 h davant l'ajuntament, a la plaça de la Vila. Les associacions ecologistes asseguren que el projecte de l'escola La Mirada posa en perill la integritat de la zona d'arbrat i reiteren la seva protecció.

La concentració està convocada per SOS Bosc Volpelleres, l'Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura (ADENC), el World Wildlife Fund (WWF) i l'Assemblea pel Clima de Sant Cugat i arriba després d'un llarg procés de demandes i apel·lacions que han culminat en la denegació de les mesures cautelars que demanaven SOS Bosc Volpelleres i ADENC, per part del Jutjat Contenciós número 8 de Barcelona.

Les entitats defensen que tot i que entenen la necessitat d'una nova escola per al barri, la construcció de La Mirada, asseguren, amenaça la integritat del bosc, mediterrani i de ribera, únic quant a biodiversitat a la zona. Segons la plataforma veïnal, el Bosc de Volpelleres no és la millor alternativa a causa de l'impacte mediambiental que tindrà el projecte i l'alteració que implica a un espai amb valors de biodiversitat i patrimoni cultural.

Aquesta visió no és compartida per l'equip de govern, que considera que si el projecte tingués l'impacte ambiental que se li atorga, la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat no l'hagués aprovat. Tot i això, l'Ajuntament s'ha compromès en replantar els arbres de més valor i rehabilitar l'espai on havia d'anar l'escola originalment.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.