Marta Vallvé: 'Dins del col·lectiu LGBT hi ha un excés d'etiquetes que fa que ens invisibilitzem a nosaltres mateixos'

La santcugatenca ha estat protagonista d'una sèrie de fotografies amb temàtica sobre l'orgull LGBT


  • Comparteix:

Marta Vallvé, amb la fotografia

Marta Vallvé, amb la fotografia "Cor format amb les mans en el dia internacional de l'orgull LGBT" / Foto: cedida per Isaura Marcos

La santcugatenca Marta Vallvé considera que vivim en una societat que etiqueta massa la sexualitat de les persones, explicava que paraules com bisexual o pansexual fan referència gairebé al mateix i que actualment 'no hi ha els termes adequats' en la nostra societat per referir-se a cadascuna de les orientacions sexuals. Vallvé n'ha parlat al programa 'Obert X Vacances', coproduït per Cugat Mèdia, on també ha explicat com va reconèixer al seu entorn, família i amics, la seva orientació sexual, i assegura que no va tenir problemes per aquest motiu, així com tampoc n'ha tingut pel fet de ser negra.

ESCOLTA-HO

Vallvé treballa com a personal de sala al monestir de Pedralbes i un dia l'Isaura Marcos, una monja del monestir que és fotògrafa, va realitzar una sèrie de fotografies amb motiu de l'orgull LGBT on es veuen mans entrellaçades fent diferents gestos amb un arc de Sant Martí de fons. Marcos és aficionada a la fotografia i organitza exposicions i recapta diners per a actes benèfics.

La idea de crear aquestes fotografies va sorgir de manera espontània al mateix monestir. "Hi ha un arc de Sant Martí a la cuina, anem a fer fotografies amb ombres!", li va dir sor Isaura a la Marta. En aquell moment, li va demanar que fes diferents gestos amb les mans: fer un cor, entrecreuar els dits, etc. Després li va comentar a la Marta que aquelles imatges 'com a motiu de Santa Clara no tenien molt de sentit', però Vallvé va aprofitar per comentar que aquella setmana se celebrava el dia de l'orgull LGBT. "L'orgull dels gais? Quan és? Podríem fer alguna cosa!" comentava amb interès la Isaura, i això va propiciar que aquesta monja decidís enviar aquestes fotografies a La Vanguardia. 'Si s'estimen dues persones, tant fa el gènere', comentava Marcos quan algunes persones després de la publicació van donar una opinió negativa sobre aquestes imatges.

Vallvé considera que vivim en una societat que etiqueta massa la sexualitat de les persones, explicava que paraules com bisexual o pansexual fan referència gairebé al mateix i que actualment 'no hi ha els termes adequats' en la nostra societat per referir-se a cadascuna de les orientacions sexuals.


Marta Vallvé

Hi ha una dualitat perquè entenc que hi hagi algú que no sàpiga com definir-se i necessiti una etiqueta per sentir-se més còmoda amb ella mateixa però també és veritat que hi ha moltes etiquetes que invisibilitzen les altres i llavors dins del mateix col·lectiu ens invisibilitzem els altres



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.