Primera cirurgia toràcica amb Da Vinci a l'Hospital General

La tecnologia robòtica és menys invasiva i assegura una recuperació més ràpida i menys dolorosa


Temes relacionats

L'Hospital General incorpora la cirurgia robòtica ( 8/mai/22)


  • Comparteix:

La tecnologia Da Vinci és menys invasiva / Foto: HUGC

La tecnologia Da Vinci és menys invasiva / Foto: HUGC

L'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC) ha acollit la primera cirurgia toràcica amb el robot Da Vinci. L'ús de la cirurgia robòtica permet un abordatge mínimament invasiu, la qual cosa afavoreix la recuperació dels pacients i assegura menys dolor durant el postoperatori. La plataforma Da Vinci en particular permet al cirurgià fer les intervencions quirúrgiques a distància, assegut davant d'una consola instal·lada a l'interior del quiròfan, mitjançant la qual controla uns braços robòtics articulats. Aquest sistema minimitza els possibles tremolors i perfecciona els moviments de l'expert, a més d'oferir una visió ampliada i nítida de les estructures anatòmiques de l'àrea on s'està intervenint.

El procediment d'aquesta primera intervenció a l'HUGC ha consistit a extirpar una tumoració de mediastí mitjà, localitzada entre l'aorta i l'artèria pulmonar, una zona de difícil accés. La visió 3D i la mobilitat dels instruments robòtics faciliten la maniobrabilitat i la dissecció de les estructures en espais poc accessibles amb més precisió i sense necessitat de fer un abordatge obert. El pacient ja s'ha donat d'alta.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.