Els mercats ja han començat a rebre encàrrecs per als àpats de Nadal

El rodó de vedella, el salmó fumat o el rap són els productes estrella en les compres nadalenques avançades


  • Comparteix:

Fotografia del mercat de Torreblanca amb decoració de Nadal / Foto: Cugat Mèdia

Fotografia del mercat de Torreblanca amb decoració de Nadal / Foto: Cugat Mèdia

Els paradistes dels mercats de Sant Cugat han començat a rebre ja els primers encàrrecs per a la campanya de Nadal. Entre els productes més demandats hi ha el rodó de vedella, el salmó fumat o el rap, com a productes més característics d'aquestes dates. Els comerciants comenten que alguns clients els demanen per recollir en dates més properes a les festes i d'altres que ja s'emporten tots els productes per congelar-los a casa.

Aquesta precocitat en les demandes és habitual dels últims anys, segons els comerciants, sobretot per part d'alguns clients que volen assegurar-se els plats de Nadal i comencen a demanar encàrrecs a principis de novembre. Altres també ho fan per estalviar diners de cara a la pujada de preus habituals en els dies més propers a les festes.

Preguntats per Cugat Mèdia, entre els clients dels mercats n'hi ha que afirmen que han fet encàrrecs perquè ja tenen clar què faran pels àpats de festes, i altres que encara no tenen pensat què faran per menjar i esperen a tenir les reunions familiars definides per decidir quins plats presenten a taula.

La gran majoria aposten pels dinars clàssics de les festes de Nadal amb la família amb escudella, la sopa de galets i els canelons. Alguns clients comenten que no són compradors habituals dels mercats, però per als menjars d'aquestes dates prefereixen comprar-hi abans que al supermercat, ja que tenen "aliments de millor qualitat".

Encara és d'hora pels avets

També comencen a rebre encàrrecs les jardineries per decorar les cases amb un toc nadalenc amb els clàssics avets, tant naturals com artificials, i les ponsèties. Algunes jardineries veuen com aquest any cada cop menys gent compra avets naturals i hi ha una preferència pels artificials, tot i que també diuen que encara és molt aviat per treure conclusions.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.