Les càmeres de seguretat arriben a Valldoreix

Durant el 2023 es desplegaran 90 càmeres més que arribaran també a la resta de districtes


  • Comparteix:

Imatge d'una de les càmeres instal·lades a Valldoreix / Foto: Ajuntament

Imatge d'una de les càmeres instal·lades a Valldoreix / Foto: Ajuntament

Valldoreix ja compta amb dues càmeres de seguretat per llegir matrícules i enregistrar imatges amb la intenció de controlar els accessos al territori. Els nous dispositius, ubicats a la plaça de Can Cadena i la plaça dels Ocells, són els primers que s'instal·len a Valldoreix, però la previsió és que durant el primer trimestre del 2023 s'hi afegeixin dues més al passeig del Nard i al carrer de la Llebre amb les mateixes funcionalitats. Sant Cugat compta actualment amb un centenar de càmeres amb diferents funcionalitats i durant l'any vinent s'hi incorporaran 90 més per ubicar-les a nous punts o renovar les existents. Amb aquest desplegament, les càmeres de seguretat arribaran a tots els districtes.

De moment, aquestes dues noves càmeres, amb un cost de 18.000 euros, han estat assumides per l'Ajuntament i les dues pendents d'instal·lar a Valldoreix corren a compte de l'EMD. Totes quatre han de servir per reforçar la seguretat especialment en els accessos als districtes. "Ens calen eines i instruments per garantir la seguretat al municipi", ha afirmat l'alcaldessa, Mireia Ingla, qui ha recordat que la seguretat és un dels aspectes que més preocupen els santcugatencs.

/ Foto: Foto: Ajuntament



En aquest sentit, el president de l'EMD, Josep Puig, ha recordat que la implantació de càmeres a Valldoreix era una antiga reclamació, ja que es tracta d'una zona d'entrada i sortida del municipi, i que en alguns moments ha patit de manera especialment intensa els robatoris amb força a domicilis, un fet que genera inseguretat. Per això, els dos dispositius que assumeix Valldoreix es col·locaran en punts estratègics com el passaig del Nard cantonada amb l'avinguda del Baixador i al carrer de la Llebre amb el passeig de la Garriga.

90 càmeres noves

El regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol, ha insistit que es tracta de dispositius "poc invasius". De fet, la intenció és ampliar la xarxa actual, que està formada per més un centenar de càmeres però no totes tenen un ús per a la seguretat, i unificar-les sota un mateix sistema controlat per la Policia Local. Això serà possible també amb la adquisició de 90 nous dispositius finançats pels fons Next Generation que serviran per "optimitzar" aquesta xarxa. És dir, per renovar algunes de les càmeres actuals, ubicar-les a altres indrets o ampliar la cobertura.

Com ha explicat l'inspector en cap de la Policia Local, Joaquim Martín, tot això s'articularà sota una mateixa plataforma que està pendent de licitació i que permetrà tractar, automatitzar i gestionar la informació rebuda pels dispositius i fer-la servir per a seguretat ciutadana, vial i mobilitat, entre d'altres.

Comissaria de Valldoreix


Amb l'objectiu de reforçar la seguretat als districtes, Valldoreix acollirà la futura comissaria descentralitzada. El regidor de Seguretat Ciutadana ha explicat que espera que la comissaria estigui enllestida aquest mandat per entrar en funcionament el proper mandat.

També durant el 2023, es completarà la renovació íntegra de la flota de vehicles de la Policia Local.










Mireia Ingla

Cal eines per garantir la seguretat al municipi, que és una de les coses que més preocupen als veïns. Tenint en compte la morfologia del municipi, amb zones residencials, que s'hi accedeix en vehicle.

Joaquim Martín

S'està treballlant la licitació de la plataforma per centralitzar tota aquesta informació i que sigui útil per a la seguretat vial, ciutadana i la mobilitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.