Allau de comandes de tortells per al primer dia de Reis postpandèmia

Les pastisseries reben amb optimisme la celebració i destaquen l'ampli nombre de reserves que està havent


  • Comparteix:

Imatge d'un tortell de Reis de la pastisseria Dolç Par Yann Duytsche / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'un tortell de Reis de la pastisseria Dolç Par Yann Duytsche / Foto: Cugat Mèdia

Ses Majestats estan a punt d'arribar a Sant Cugat i les pastisseries de la ciutat es preparen per a la demanda de tortells, el pastís tradicional que és protagonista en la celebració del Dia de Reis, el 6 de gener. Les pastisseries Sàbat, La Palma, Dolç par Yann Duytsche i Petritxol han compartit les seves expectatives del paper que tindrà les postres a la festivitat que s'acosta, en el primer any després de les restriccions per Covid-19. Tots els establiments coincideixen que la demanda està sent força positiva i confien que serà una data amb molta feina.

De fet, Sandra Bisbal, treballadora de la Sàbat, ha recalcat que "les expectatives són molt altes" i ha recordat que l'establiment obre a les 8 h el dia de Reis i que "a dos quarts de vuit ja hi haurà gent a la porta". També ha considerat que hi haurà un augment de la demanda envers l'any passat i ho ha sustentat amb les "més de 140 reserves de tortells" que ja acumulen. "El telèfon no para de sonar", ha reiterat. Quant al tortell més exitós, afirma que és "el tradicional, el de sempre, el de massapà".

Un tortell del Sàbat

Un tortell del Sàbat / Foto: Cugat Mèdia


A la pastisseria La Palma, Miriam Solé ha confirmat que "les expectatives són més bones que l'any passat, ja que tenim moltes reserves i la gent està més animada". Ha explicat que la demanda "ha augmentat bastant" i ha insistit que la ciutadania s'està anticipant per "no quedar-se sense". Aquest any, les preferències dels santcugatencs sembla que no han variat i el tortell de massapà "és el que triomfa sens dubte", ha assegurat la dependenta.

En la mateixa línia ha anat la visió d'Eugenia Rey, de Dolç par Yann Duytsche, que ha destacat que "com cada any, el dia de Reis és el més important, amb més demanda i hi haurà molt treball". També ha coincidit en la idea que en aquesta ocasió "hi haurà més clientela". De fet, ha assenyalat que "pel dia de Reis tenim unes 300 comandes i va pujant". El tortell més venut és el de massapà, però "el que va farcit de nata o crema també és un dels que més agrada", ha apuntat.

Un tortell de Dolç par Yann Duytsche

Un tortell de Dolç par Yann Duytsche / Foto: Cugat Mèdia


La propietària de la cafeteria, forn de pa i pastisseria Petritxol, Kety Ramos, ubicada al carrer de la Plana de l'Hospital, malgrat que ha considerat que "la tradició mai es va deixar de costat", fent referència a l'etapa més forta de la Covid-19, ha concordat que en aquesta ocasió "encara més" i "les expectatives són altes, són les de sempre, i una mica més". Ha explicat que les xifres poden variar "si la gent ha marxat de pont". Pel que fa a les comandes, pràcticament les estan tancant. Tot i que el tortell punter és el de massapà, últimament va guanyant terreny "els farcits especials, de nata, de trufa" i ha conclòs expressant que els fan a la carta.








Sandra Bisbal

Esperem que la demanda evidentment pugi envers l'any passat, ja portem més de 140 reserves de tortells.

Miriam Solé

Doncs la veritat és que les expectatives són més bones que les de l'any passat.

Eugenia Rey

Ara, de moment, pel dia 6 tenim unes 300 comandes i això va pujant.

Kety Ramos

Jo soc de l'equip del tradicional, del de massapà, però la veritat és que en aquests últims temps estan guanyant els farcits de nata i de trufa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.