Sant Cugat planta cara a l'assetjament a ciclistes i usuaris de patinets

El municipi es dotarà d'un protocol per prevenir, actuar i resoldre aquest tipus de situacions


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat posarà en marxa un protocol per actuar davant de situacions d'assetjament a ciclistes i usuaris de vehicles de mobilitat personal. El ple ha de donar llum verda aquest dilluns a aquesta nova eina que permetrà als afectats comunicar els casos d'assetjament a través d'un formulari web que es remetrà directament a la Policia Local. Es tracta d'una reivindicació de les entitats ciclistes que ja s'aplica a altres municipis com Terrassa i Granollers, i que busca la prevenció, l'actuació i la resolució d'aquest tipus de situacions.

Com ha explicat el tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat, Seguretat i Transport, Pere Soler; la nova eina permetrà tant la sensibilització com el recull de dades estadístiques per poder millorar en la creació d'un entorn segur per a l'ús de la bicicleta i els vehicles de mobilitat personal com els patinets.

El primer tinent d'alcaldia ha presentat aquest divendres el protocol

El primer tinent d'alcaldia ha presentat aquest divendres el protocol / Foto: Cugat Mèdia

Aquestes dades s'obtindran dels formularis presentats pels afectats en el qual poden descriure la situació viscuda, el tipus d'assetjament i la matrícula del vehicle implicat -que haurà d'aportar el ciclista-; i que es remet a la Policia Local per iniciar la investigació, tot i que no comporta directament sancions.

Els ciclistes, a favor

Des de l'Assemblea de la Bici, el seu portaveu, Ernest Vidal, considera la iniciativa "un pas més" per millorar, tot i que encara queden altres aspectes a abordar com un altre tipus de vigilància per part de la Policia Local i la implantació de radars. Segons Vidal, la principal problemàtica que es dona a Sant Cugat respecte a l'assetjament està als districtes i zones residencials. En aquest entorn, les vies estan limitades a 30 quilòmetres per hora, un límit que els vehicles motoritzats no respecten, ja que hi ha menys trànsit i que xoca, a més, amb la recomanació de la normativa als ciclistes de circular per seguretat pel mig de la calçada.

Des de l'entitat, també demanen que s'abordi l'ocupació dels carrils bici per part de vehicles estacionats, una situació que també impacta directament en la seguretat dels usuaris de bicicletes i vehicles de mobilitat personal.

El nou protocol s'ha d'aprovar inicialment aquest dilluns al ple i es sotmetrà a informació pública en període d'al·legacions abans de la seva aprovació definitiva.






Pere Soler

Tindrem dades per saber en quins punts es cometen més infraccions. Si hi ha alguna matrícula repetitiva s'actuarà com informant.

Ernest Vidal

És un pas més per a la seguretat dels ciclistes però no ens hem d'oblidar que als carrils 30 km/h la gent circula molt ràpid i aquí la bici molesta i és assetjada constantment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.