Sant Cugat rep la distinció de 'Ciutat Einstein'

La FCRI reconeix aquesta condecoració als municipis que van rebre la visita del científic ara fa cent anys


  • Comparteix:

La FCRI distingeix a Sant Cugat com a

La FCRI distingeix a Sant Cugat com a "Ciutat Einstein" / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Sant Cugat es converteix en 'Ciutat Einstein', reconegut per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI). En un acte privat a l'Ajuntament, l'entitat ha obsequiat la ciutat amb aquesta distinció, coincidint amb l'aniversari del naixement del científic alemany, ara fa 144 anys. Albert Einstein va fer una visita a Catalunya fa 100 anys i va passar per Sant Cugat, cosa que ha motivat aquest reconeixement que està realitzant la fundació a tots els municipis que va recórrer.

La membre de la FCRI Meritxell Plana ha explicat a Cugat Mèdia la importància de "donar valor a la visita d'un científic internacional que va voler venir a Catalunya i conèixer la cultura i els costums". Durant la visita d'Albert Einstein, a banda de donar conferències sobre la teoria de la relativitat, va visitar llocs d'interès com el Monestir de Sant Cugat. Un 24 de febrer de l'any 1923, el físic va visitar el claustre amb el president de la Mancomunitat de Catalunya, Josep Puig i Cadafalch.

Einstein, al mig, de camí al Vallès

Einstein, al mig, de camí al Vallès / Foto: Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació


A més, atorgar les distincions a les ciutats que van rebre a Einstein fa un segle és una manera d'"apropar la ciència a la ciutadania i retre tribut a aquesta visita històrica per al país", ha afegit Plana. Enguany, l'any del centenari, la FCRI i altres entitats faran homenatges i promocionaran la comunitat científica per Catalunya.


Meritxell Plana

Volem donar valor a la visita que ens fa fer un científic internacional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.