La revista 'Gausac' publica l'estudi que demostra la substitució poblacional a causa del preu de l'habitatge

L'estudi, encarregat per l'Ajuntament, ja va ser presentat al Consell de Ciutat del passat novembre


Temes relacionats

El Consell de Ciutat posa sobre la taula la 'substitució de la població' a causa de l'elevat cost de l'habitatge (28/nov/22)


  • Comparteix:

Oriol Nel·lo i Joan Checa durant la presentació / Foto: Cugat Mèdia

Oriol Nel·lo i Joan Checa durant la presentació / Foto: Cugat Mèdia

El creixement extraordinari de Sant Cugat, que ha multiplicat la població per tres en els últims 40 anys, ha estat, en part, vinculat a uns desenvolupaments urbanístics que han posat l'habitatge a molt alt preu, convertint-lo en un dels filtres essencials per a l'arribada i permanència de persones al municipi. Aquesta és una de les principals conclusions de l'estudi desenvolupat pels geògrafs Oriol Nel·lo i Joan Checa i publicat al número 55 de la revista 'Gausac', que s'ha presentat, aquest dimarts, a la Casa de Cultura de Sant Cugat.

Mitjançant l'anàlisi del padró municipal dels darrers 25 anys, els geògrafs han observat que, a la ciutat, "tenim, per un costat, l'entrada de població jove adulta amb estudis superiors i, per l'altre, sortida de població més jove sense estudis superiors". Equiparant l'indicador de nivell d'estudis a la renda, l'estudi conclou que "ens entra població de major renda i ens en surt de menor renda".

Tot plegat queda recollit a l'informe 'Dinàmiques residencials i riscos de desplaçament de població a Sant Cugat', encarregat per l'Ajuntament de Sant Cugat, i que ja es va presentar al Consell de Ciutat del passat novembre.

Més temes d'aquest número de la revista

Tal com han explicat el president del Grup d'Estudis Locals (GEL), Jordi Casas, i el tresorer, Domènec Miquel, el número 55 de la revista també aprofundeix en molts altres temes d'interès històric, com l'activitat de Francesc Layret a Sant Cugat, com a diputat i advocat de rabassaires, la incidència de la guerra carlina a la ciutat i les particularitats del Club Amics de Tothom (La Tothomada), que va existir entre els anys 1966 i 1969.


Oriol Nel·lo

Tenim, per un costat, l'entrada de població jove adulta, amb estudis superiors i, per altra banda, sortida de població més jove sense estudis superiors. Això vol dir que ens entra població de major renda i ens en surt de menor renda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.