S'obre un procés participatiu per definir els usos del futur parc rural de la Torre Negra


  • Comparteix:

Una exposició a la Casa de Cultura mostra les característiques d'aquest espai agrícola i forestal

Una exposició a la Casa de Cultura mostra les característiques d'aquest espai agrícola i forestal

Una exposició informativa sobre el Parc Rural de la Torre Negra, organitzada per la plataforma cívica, ha donat el tret de sortida a una campanya participativa per definir, amb les aportacions de la ciutadania, el futur d'aquest espai agrícola i forestal. Amb aquesta mateixa intenció, l'Ajuntament començarà aquest diumenge una sèrie de visites guiades a la zona, per tal que els santcugatencs coneguin els valors naturals i socials de la Torre Negra.

Sota el títol de 'Torre Negra, un espai de qualitat que hem de preservar', la Casa de Cultura acull fins el 4 de maig una exposició organitzada per la Plataforma Cívica per la Defensa de Torre Negra i Rodals. La mostra consta de 5 plafons on s'expliquen les característiques d'aquest espai agrícola i forestal, que s'ha aconseguit preservar dels projectes urbanístics, les possibilitats que ofereix la declaració de Parc Rural i les amenaces que continuen envoltant la zona, com ara el Vial Sud, el Vial de Cornisa i el Túnel Central.

A més, els visitants de l'exposició podran fer aportacions, a través d'un qüestionari, sobre els usos -d'oci, educatius, esportius i agrícoles- que hauria de tenir el Parc Rural, i també sobre el model de gestió. Així ho ha explicat el portaveu de la plataforma cívica, Lluís Llerena.

Lluís Llerena

A través de l'exposició, volem que la ciutadania participi en la definició del futur Parc Rural. Ja s'ha aconseguit preservar Torre Negra de la urbanització, però ara cal omplir de contingut el Parc Rural.


L'exposició és la primera iniciativa d'una sèrie d'accions que engegaran des de l'Àrea de Medi Ambient, en col·laboració amb la plataforma cívica, per donar a conèixer a tota la ciutadania els valors culturals i socials de Torre Negra. Ho ha dit el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar.

Eduard Pomar

L'exposició és el tret de sortida d'una campanya informativa i participativa per tal que la ciutadania pugui fer aportacions sobre el Parc Rural de la Torre Negra.


En aquest sentit, Pomar ha anunciat que aquest diumenge comencen les visites guiades que organitza l'Ajuntament, amb la col·laboració de la plataforma cívica, amb l'objectiu d'apropar als ciutadans els valors naturals i socials d'aquesta àrea de protecció natural.

Les visites, que tindran lloc cada diumenge fins el 26 de juny, sortiran a les 10 del matí de la Plaça Rotary, a l'entrada del camí de Sant Medir. Tindran una durada aproximada de 3 hores, seran gratuïtes i no cal apuntar-s'hi prèviament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.