La 17a Fira d'intercanvi de plantes aposta per la conscienciació amb el medi ambient

L'acte s'ha celebrat aquest diumenge a la plaça de l'estació de la Floresta amb l'activitat d'estampació de plantes


  • Comparteix:

Imatge de la fira d'intercanvi de plantes a la plaça de l'estació de la Floresta / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de la fira d'intercanvi de plantes a la plaça de l'estació de la Floresta / Foto: Cugat Mèdia

Prop de 200 persones han estat presents a la 17a edició de la Fira d'intercanvi de plantes de la Floresta que ha tornat a apostar aquest diumenge per les pràctiques respectuoses i sostenibles amb el medi ambient amb una jornada de tallers i activitats de conscienciació sobre l'ús de les plantes. La fira, organitzada per l'associació El Mussol a la plaça de l'Estació de la Floresta, ha estat tot un èxit de taules plenes per intercanviar i recollir les plantes més singulars que han portat els assistents. L'edició d'aquesta primavera ha comptat amb un sol taller que ha consistit en l'estampació de plantes. L'associació també ha ofert plantes que els hi han regalat aquest últim mes els floristes de Sant Cugat o diversos vivers.

Durant la fira els participants s'han intercanviat diversos coneixements sobre la cura de cada planta i els interessats s'han pogut endur aquelles plantes gratuïtament a casa. L'associació ha comptat amb experts com en Joan Bernat, entres d'altres, que han ajudat a aconsellar la gent sobre la singularitat d'algunes plantes. Les més destacades han estat les alegries i els geranis.

La presidenta de l'associació, Carme Farré, ha destacat: "a darrere de tot el món vegetal i de la jardineria, també hi ha un aspecte molt terapèutic i és molt agradable que la gent que ve intercanviïn entre ells plantes i opinions". A més ha explicat que l'objectiu per les properes fires és fer un jardí més ecològic, explicar a la gent com poden evitar els tractaments amb "pesticides", com combatre les malalties d'una manera "més natural", com "afavorir la biodiversitat", poder acabar de "reciclar tots els estris i materials que els jardiners en donen en format de caixes".

Les persones que han aportat donacions a l'associació han tingut la sort de participar en un sorteig amb i el guanyador s'ha pogut emportar algunes plantes. Durant la fira hi ha hagut una trobada de 'sketchers' que han dibuixat diverses plantes i flors i han deixat constància de l'activat que s'ha realitzat en diversos dibuixos. També s'han portat portar llibres relacionats amb el món la jardineria. Per acabar la jornada s'ha recuperat la tradicional paella en format de dinar popular que no s'havia pogut celebrar els anys anteriors a causa de la pandèmia.


Carme Farre

Darrere de tot el món vegetal i de la jardineria, també hi ha un aspecte molt terapèutic i és molt agradable que la gent que ve intercanviin entre ells plantes i opinions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.