El Legal Centre Lesvos rep el Memorial Joan XXIII per la Pau

El Memorial també ha guardonat la tasca de l'escola Forn de Teatre Pa'tothom amb la menció d'honor Frederic Roda


  • Comparteix:

Els guardonats / Foto: Cugat Mèdia

Els guardonats / Foto: Cugat Mèdia

La Universitat Internacional de la Pau ha celebrat aquest dimarts l'acte de lliurament del Memorial Joan XXIII per la Pau al Legal Centre Lesvos per la seva tasca d'assistència legal a persones migrants que arriben per mar a l'illa grega de Lesbos. En un acte a l'Ateneu del Raval, l'entitat també ha reconegut amb la menció d'honor Frederic Roda l'escola Forn de Teatre Pa'tothom, dedicada al teatre social.

El col·lectiu antimilitarista i feminista Dones x Dones, que va ser reconegut amb la menció Frederic Roda el 2019, també ha rebut el guardó durant l'acte, ja que encara no se li havia pogut fer entrega a causa de la pandèmia de la Covid-19.

L'advocada Lorraine Leete ha estat la responsable de recollir el memorial en nom del Legal Centre Lesvos. Leete ha explicat que és "un honor" rebre el guardó en un moment en què organitzacions com la seva estan "reprimides". Per la seva banda, Jordi Forcadas, de Forn de Teatre Pa'tothom, ha destacat que el reconeixement els dona "empenta" per continuar fent teatre amb grups desfavorits.

Tot i ser reconegudes ja fa tres anys, Dones x Dones també han posat en valor el guardó rebut aquest dimarts. Una de les seves membres, Vicky Moreno, ha remarcat que aquest és un premi "per totes les dones" que han treballat per la construcció de pau.




Lorraine Leete

És un honor rebre aquest premi, sobretot en aquest moment en què organitzacions com la nostra estan reprimides a Grècia.

Jordi Forcadas

Després de 22 anys fent teatre amb els grups més desfavorits, aquest reconeixement és important. Ens dona empenta i veiem que no estem sols.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.