Les tres millors notes de selectivitat dels instituts de Sant Cugat

Iria Padilla (Àgora), Erik Guillén (Angeleta Ferrer) i Arnau Hidalgo (Pla Farreras) expliquen a Cugat Mèdia que els exàmens han sigut "fàcils"


Temes relacionats

Una santcugatenca de La Vall, segona millor nota a la selectivitat de Catalunya (23/jun/23)


  • Comparteix:

Erik Guillén, Iria Padilla i Arnau Hidalgo, els alumnes amb les millors notes a la selectivitat dels instituts santcugatencs / Foto: Cedides

Erik Guillén, Iria Padilla i Arnau Hidalgo, els alumnes amb les millors notes a la selectivitat dels instituts santcugatencs / Foto: Cedides

Iria Padilla (9,8), Erik Guillén (9,6) i Arnau Hidalgo (9,6) són els tres alumnes de Batxillerat d'instituts de Sant Cugat que millor nota han tret en la selectivitat (les proves d'accés a la universitat). Per sobre d'ells, la també santcugatenca Paula Pepió, alumna de La Vall de Bellaterra, va ser la segona millor nota de tota Catalunya (9,9). Cugat Mèdia ha parlat amb tots ells per saber com es van preparar i què volen ser quan siguin grans.


IRIA PADILLA

La santcugatenca ha tret la segona millor nota de la ciutat amb un 9,80. L'estudiant de l'Àgora Sant Cugat International School ha explicat que els exàmens de la fase general van semblar-li "fàcils", a diferència dels de la fase específica, que va trobar més complicats.

Gràcies a una mitjana de 10 al batxillerat i a les notes de la selectivitat, la Iria podrà estudiar Medicina i seguir els passos de la seva germana. "Em va costar decidir-me, però la meva germana estudia Medicina a la UAB i està molt contenta. Cada vegada que em parla del que fa, m'entren ganes d'estudiar el mateix". La santcugatenca no començarà sola aquesta nova etapa, i és que la seva millor amiga també estudiarà Medicina.

ARNAU HIDALGO

Aquest jove santcugatenc, estudiant de l'Institut Joaquima Pla i Farreras, va obtenir un 9,60 a les proves de selectivitat. No obstant això, Hidalgo ha afirmat que els exàmens d'accés a la universitat han estat "més fàcils del que semblava". Tot i això, l'estudiant ha explicat que en aquests dos anys de batxillerat s'ha hagut d'esforçar molt i ha disposat de poc temps lliure.

Però, quina és la clau per a Arnau Hidalgo per treure tan bona nota a la selectivitat? "Cada dia anar fent una mica, preparar amb antelació els exàmens de l'institut i en arribar a la selectivitat, només cal recordar alguns conceptes", ha explicat Hidalgo. El jove de Sant Cugat vol estudiar el grau d'Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica.

ERIK GUILLÉN

També ha obtingut un 9,60 l'Erik Guillén, alumne de l'institut Angeleta Ferrer. Per a ell la selectivitat també ha sigut assequible, però recorda que ho ha sigut perquè també s'ho ha "currat" estudiant molt.

Una de les claus de l'èxit, apunta, ha sigut ser molt metòdic. Per un costat, arribar al mes previ a la selectivitat amb tots els apunts ben fets de cada assignatura, i després, fer-se un calendari de què volia estudiar cada dia i guardar-se estones de descans i esbarjo. L'Erik vol estudiar la carrera de Internacional Business de la UPF.

A més, al mateix centre, la Queralt Agustín, alumne de Batxibac, ha obtingut una mitjana d'expedient d'un 9,8, amb una nota d'accés final de 13,619.






Iria Padilla

Estic molt orgulla d'haver pogut estudiar a l'hora que seguia amb la competició de tenis, és important poder-ho combinar

Arnau Hidalgo

Cada dia de fer una mica, com a mínim una hora, anar fent així , i, quan hi havien exàmens, preparar-los amb antelació

Erik Guillen

En general ha sigut un any fàcil pels de la sele de social. Evidentment, fàcil si t'ho has currat. Encara que he pecat d'ambiciós, m'he trencat l'esquena estudiant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.