'Hem de sortir de casa nostra perquè no podem ni respirar'

Una forta olor química envaeix Mas Gener, al barri de Mira-sol, i els seus veïns alerten que la pudor neix directament de dins de casa seva


  • Comparteix:

Els Bombers i la Policia Local encara no saben d'on prové l'olor / Foto: Cedida

Els Bombers i la Policia Local encara no saben d'on prové l'olor / Foto: Cedida

La ciutadania pot dir a partir d'aquest dimecres adeu definitivament a la mascareta, ja que amb la fi de l'emergència sanitària ja no és obligatori dur-la en cap espai. A Mas Gener, però, els seus veïns encara no es poden acomiadar d'ella i l'han de continuar utilitzant. Des de fa dues setmanes, en aquesta part del barri de Mira-sol, concretament als carrers de Fuerteventura i Vigo, es produeixen episodis en què una forta olor química envaeix els carrers i les cases de la zona. Segons expliquen els veïns, l'olor no només neix dels embornals de les clavegueres, sinó que es comença a sentir directament dins dels habitatges i és 'insuportable'.

El primer episodi es va produir fa dues setmanes. "L'olor va venir de cop i ens va començar a fer molt mal el cap", explica la Victòria, veïna del carrer de Vigo. Els Bombers i efectius de la Policia Local i Protecció Civil i tècnics municipals es van desplaçar al lloc dels fets i van concloure que un producte amb àcid cianhídric i sulfhídric podria haver estat la causa de l'olor. Per prevenció, els Bombers van ordenar el confinament del veïnat i van demanar que es posessin una mascareta.

Tancar-se a casa, però, no ha estat una solució per als veïns quan s'han produït els episodis de pudor. "Hem de sortir de casa nostra perquè no podem ni respirar, puja una olor de mort que s'escampa per tot el barri", lamenta la Mònica. Casa seva es troba just a la cantonada entre el carrer de Vigo i el de Fuerteventura, i explica que han de dormir amb totes les finestres obertes i el ventilador perquè marxi l'olor. Resignada, diu que l'únic que poden fer és trucar els Bombers. "Hi ha veïns que els entra l'olor pel lavabo. Em pensava que era només jo, però és a tota la zona".

En el mateix sentit s'expressa la Victòria. "Els Bombers tenen la porta de casa meva oberta i ja saben on han d'anar, ja els hem trucat quatre vegades", remarca la veïna, que demana una solució. "Si ho tens tot obert, entra la pudor, si ho tens tot tancat, no marxa". De moment, l'única resposta que els han donat ha estat que avisin els Bombers quan comencin a notar l'olor. Aquest dimecres, després d'un altre episodi de forta pudor, també s'ha desplaçat a la zona una dotació de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) dels Mossos d'Esquadra a més de Bombers, Policia Local i Protecció Civil.

Amb tot, sembla que els veïns no són els únics afectats per aquesta situació. El Manuel, veí del carrer de Vigo, diu que en les últimes setmanes "s'han vist moltes més rates sortir de les clavegueres".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.