S'espera un nou augment de les temperatures a Sant Cugat

S'ha activat l'alerta per calor intensa, tot i que el perill és moderat a la comarca


  • Comparteix:

Una dona passeja protegint-se del sol / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

Una dona passeja protegint-se del sol / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

El Servei Meteorològic de Catalunya espera un episodi de temperatures extremes durant aquest dimarts al país. Per això, Protecció Civil ha activat l'alerta del Procicat per calor molt intensa, tot i que la previsió al Vallès Occidental és moderada. Tot i així, les prediccions apunten a un augment de les temperatures aquest dimarts a Sant Cugat, amb màximes de 35 graus.

Segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya, les temperatures seran extremes gairebé a tot el país i amb menys probabilitat al prelitoral central i sud. Sobretot a l'extrem nord-est la calor serà especialment intensa i es podran superar els 44 graus.

Consells davant la calor:

  • Cal hidratar-se molt sovint. Beure força aigua i evitar beure alcohol i fer àpats copiosos.
  • Evitar sortir al carrer en les hores de màxima insolació i, per tant, tasques com anar a comprar, cal realitzar-les preferentment en les primeres hores del matí o a la tarda quan el sol ja declina.
  • Convé que les persones que treballin a l'aire lliure duguin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l'habitual.
  • És molt recomanable que en sortir a fer esport com córrer o anar en bicicleta, fer-ho en les hores de menys calor, a primera hora del matí o al vespre.
  • Persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran són els qui més pateixen els efectes de la calor severa. Cal que s'hidratin sovint. Cal tenir en compte que els infants i les persones grans no tenen sensació de set encara que s'estiguin deshidratant.
  • Si es disposa de ventilador o aire condicionat a casa, una bona solució és passar almenys un parell d'hores en un indret com un centre comercial o un equipament públic com una biblioteca on hi hagi aire condicionat.
  • Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, a familiars o persones grans que viuen soles per assegurar-se que s'hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.
  • En cas de tenir mascota, millor treu-la a passejar en les hores més fresques, fer que durant el dia tingui força aigua a l'abast i que estigui a l'ombra.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.