Tall d'un tram dels FGC a Barcelona entre el 12 i el 20 d'agost

Renovaran la via entre les estacions de Muntaner i Les Tres Torres, a la línia Barcelona-Vallès


  • Comparteix:

Interior de l'estació de Muntaner de FGC / Foto: Premsa Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

Interior de l'estació de Muntaner de FGC / Foto: Premsa Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha iniciat els treballs per renovar la via entre les estacions de Muntaner i Les Tres Torres, a la línia Barcelona-Vallès, que causarà el tall del servei entre el 12 i el 20 d'agost. L'objectiu de l'obra és millorar la robustesa del servei i reduir els costos de manteniment. Durant aquells nou dies els treballs obligaran a tallar la circulació de trens en el tram entre les estacions de Sarrià i Gràcia i es prestarà un servei alternatiu d'autobusos.

La intervenció forma part del projecte de renovació de via entre les estacions de Plaça Catalunya i Sarrià, del qual ja s'ha executat entre les estacions de Les Tres Torres i Sarrià. La renovació implica tots els trams de túnel, ja que les vies de les estacions ja són de placa formigonada.

Els treballs previs ja han començat i no comporten afectacions, de moment, en el servei de la línia Barcelona-Vallès, ja que es duen a terme fonamentalment en horari nocturn. La fase principal de l'obra, que consistirà en la retirada del balast i la seva substitució per placa formigonada, sí que obligarà, però, a tallar la circulació de trens en el tram entre les estacions de Sarrià i Gràcia, que es prestarà amb un servei alternatiu d'autobusos. Per això, Ferrocarrils ha programat aquesta fase del 12 al 20 d'agost, que és un període de baixa demanda a les línies metropolitanes, segons explica l'empresa ferroviària en un comunicat de premsa, amb l'objectiu de minimitzar l'impacte en les persones usuàries.

Esquema de la línia Barcelona-Vallès, amb el servei alternatiu entre Gràcia i Sarrià del 12 al 20 d'agost

Esquema de la línia Barcelona-Vallès, amb el servei alternatiu entre Gràcia i Sarrià del 12 al 20 d'agost / Foto: Cedida

Servei programat entre el 12 i el 20 d'agost

  • Servei alternatiu amb autobús entre Gràcia i Sarrià per la Via Augusta.
  • Els trens de les línies S1 i S2 que circulin entre les estacions de Sarrià i Terrassa Nacions Unides i Sabadell Parc del Nord mantindran els horaris habituals.
  • Els trens entre Gràcia i Pl. Catalunya modificaran els seus horaris habituals i circularan amb una freqüència màxima de 18 trens per hora i sentit.
  • Els horaris estaran disponibles al web de FGC, a l'app de FGC i a les vitrines d'estacions.
  • Els trens de les línies L7 i L12 conservaran els horaris habituals.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.