Sant Cugat, al podi dels municipis amb l'índex socioeconòmic més alt de Catalunya

La ciutat se situa en tercera posició només per darrere de Matedepera i Castellolí, segons dades de 2020 de l'Institut d'Estadística de Catalunya


  • Comparteix:

Imatge aèria de Sant Cugat / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge aèria de Sant Cugat / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Sant Cugat és el tercer municipi de Catalunya amb més de 500 habitants amb l'índex socioeconòmic territorial (IST) més alt. Segons dades de 2020 de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), la ciutat registra un índex de 124,9, només per darrere de Castellolí (125,8) i Matadepera (131,8). A l'altre extrem, els municipis amb menor índex socioeconòmic són Barbens (57,1), Salt (62,0) i Seròs (65,1). L'IST és un índex que resumeix diverses característiques socioeconòmiques de la població resident en un territori, com l'ocupació, el nombre de joves sense estudis postobligatoris i la renda mitjana per persona, entre d'altres.




Per comarques, destaca el Pallars Sobirà, ja que tots els municipis tenen un IST per damunt de la mitjana catalana, i també la Cerdanya, el Pla de l'Estany, el Moianès, el Solsonès i la Segarra, on nou de cada 10 municipis el tenen per damunt de la mitjana. A l'altre extrem, tots els municipis de la Ribera d’Ebre i el Montsià tenen un IST inferior a la mitjana catalana i en el cas del Baix Penedès, el Baix Ebre i la Terra Alta, són nou de cada 10 municipis els que se situen per sota de la mitjana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.