L'Assemblea de la Bici, en contra de la retirada de les pilones a l'Anella Verda

El col·lectiu alerta que el carril bici queda "molt desprotegit" i proposa dotar tota l'anella de l'amplada reglamentària al pas d'emergències


  • Comparteix:

Moment de l'inici de l'extracció d'una de les pilones / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Moment de l'inici de l'extracció d'una de les pilones / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

L'Assemblea de la Bici lamenta la decisió de l'Ajuntament de retirar les pilones del carril bici d'un tram de l'Anella Verda i alerta que sense elles 'el carril queda molt desprotegit, especialment per als infants i els ciclistes novells'. En un comunicat, el col·lectiu qüestiona que aquesta mesura s'hagi pres per facilitar la mobilitat dels vehicles d'emergència, ja que assegura que 'els serveis d'emergència poden trepitjar les pilones'. La realitat, però, és que les pilones no es poden doblegar amb prou seguretat, segons ha explicat Protecció Civil a Cugat Mèdia. La decisió del govern es basa en uns informes que l'Ajuntament encara no ha facilitat als mitjans de comunicació.

En aquest sentit, l'Assemblea de la Bici proposa dotar tota l'Anella Verda de l'amplada reglamentària de 3,50 metres al pas d'emergències i planteja que aquesta "Nova Anella" sigui compartida pels serveis d'emergència i les bicicletes. Un nou "carril-emergències" que l'entitat proposa pintar de verd en record a l'Anella Verda per tal de "ressaltar la seva vocació inicial i dignificar la secció del carrer".

Per altra banda, l'Assemblea de la Bici sí que aplaudeix la mesura de l'Ajuntament d'instal·lar càmeres de videovigilància a la zona amb l'objectiu de controlar i multar les infraccions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.