Una plataforma permet llogar piscines particulars per hores a Sant Cugat

Swimmy obre la porta a llogar piscines per un preu d’entre 5 i 10 euros l'hora


  • Comparteix:

Una de les piscines que es lloguen a Swimmy / Foto: Cedida

Una de les piscines que es lloguen a Swimmy / Foto: Cedida

Sant Cugat és la ciutat de Catalunya que té més piscines. Amb 4.832, gairebé hi ha una piscina cada 20 santcugatencs. Llogar una d'aquestes piscines és possible des de 2017 a través de l'aplicació Swimmy. Aquesta app francesa, nascuda fa cinc anys, permet contactar amb persones que volen llogar la seva piscina privada. A la ciutat se'n poden trobar tres, ubicades a Valldoreix, la Floresta i Mira-sol. El preu oscil·la entre els cinc i els sis euros per persona i hora, amb un mínim d'entre dues i quatre hores de lloguer. A l'oferta, el propietari pot afegir suplements com una barbacoa, una nevera i una taula de ping-pong.

Swimmy es defineix com una activitat basada en l'economia col·laborativa a l'estil d'AirBnb i Blablacar i assegura que els propietaris poden rendibilitzar les seves piscines per una mitjana de 10.000 euros per temporada. En aquest sentit, és el propietari qui fixa el preu per hora i persona, i també té flexibilitat per estipular preus tancats per a grups grans. Swimmy actua com a intermediari entre aquests propietaris de piscines i les persones interessades a llogar-les. Això sí, l'empresa aplica una comissió del 20% sobre el preu del lloguer a l'usuari i d'un 17% al propietari.

Per donar més seguretat als propietaris, Swimmy assegura totes les piscines que es lloguen a l'aplicació per cobrir els danys que els usuaris puguin ocasionar.

Aquesta aplicació va ser creada per Raphaelle de Monteynard, una emprenedora francesa, però a Espanya va arribar dos anys més tard. Actualment, a Catalunya és la segona comunitat autònoma que més utilitza aquesta aplicació només darrere de Madrid.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.