La Festa del Tomàquet Mandó de Collserola arriba aquest dissabte

La cita reunirà productors locals per donar a conèixer l'agricultura de la serra a la plaça de Barcelona


  • Comparteix:

La varietat de tomàquet Mandó / Foto: Parc Natural de Collserola

La varietat de tomàquet Mandó / Foto: Parc Natural de Collserola

La Festa del Tomàquet Mandó de Collserola torna en una segona edició aquest matí de dissabte, 2 de setembre, a la plaça de Barcelona. Aquesta iniciativa, creada l'any passat per l'Associació Collserola Pagesa, vol donar a conèixer l'agricultura de la serra de Collserola de la mà dels diferents productors locals i posar en valor una agricultura històrica, de proximitat i sostenible. La cita, amb un marcat caràcter lúdic i familiar, permet als assistents conèixer què ofereix la serra i omplir el rebost amb els seus productes agroecològics. Enguany, la festa s'ha avançat al 2 de setembre per tal d'assegurar una major quantitat de tomàquet Mandó per a la venda.

Aquesta varietat de tomàquet s'ha conservat des de fa generacions a la masia de Can Mandó, dins del parc natural. Es tracta d'una varietat recuperada a partir de la iniciativa dels agricultors locals que es caracteritza per ser un fruit gran, ple, saborós, de forma esferèica-aplanada i de pell fina de color vermell ataronjat. Des de fa dos anys, s'ha creat una xarxa de comercialització conjunta entre els membres de l'Associació Collserola Pagesa per reivindicar aquest producte.

El responsable de producció de Can Calopa, Iñigo Haughey, ha explicat que esperen igualar l'èxit que va tenir la primera edició. Haughey ha animat la ciutadania a participar a la festa i a omplir la cistella. "El protagonista serà el tomàquet, però també hi haurà vi, oli, formatges, embotits... fins i tot cuina en directe", ha destacat.

Programació de la festa

  • 10 h: Inici del Mercat agrícola de Collserola. Verdures, hortalisses, fruites, mel, olis, vins, cerveses artesanes i altres productes de proximitat. Associació Collserola Pagesa.
  • 10.30 h: Taller familiar La mel és vida! amb Melvida.
  • 11 h: Taller de cuina de mercat. El Tomàquet Mandó, a la cuina mediterrània amb Alessandra Manetti, Paul Doménech. Aula Gastronòmica Sant Cugat i Can Doménech.
  • 11.30 h: Taller de cuina familiar. Fem conserva de Tomàquet Mandó amb Josep Vidal i Alfred March. Aula Gastronòmica Sant Cugat i La Rural.
  • 12 h: Taller maridatge. Platillos amb producte de Collserola, vins i vermuts amb Mario Adame i Iñigo Hauguey. Aula Gastronòmica Sant Cugat i Rabassaires.
  • 13 h: Vermut Musicat amb Fenya Rai! Cançó i festa popular a la plaça!
  • 14 h: Dinar Popular 12 €. Associació Collserola Pagesa i Aula Gastronòmica Sant Cugat.
  • 16 h: Premsada tradicional de raïm i fi de festa. Vine a xafar raïm!





  • Iñigo Haughey

    Aquest segon any esperem que sigui com a mínim igual d'exitós que l'anterior. Hi haurà paradetes amb diferents productes.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.