Sant Cugat, segona ciutat de més de 50.000 habitants amb millor nota en recollida selectiva

El percentatge de recollida selectiva al municipi és de 49,82%, només per darrere de Girona en la llista de les ciutats amb més habitants de Catalunya


  • Comparteix:

Un operari buidant contenidors d'escombraries / Foto: Ajuntament Sant Cugat

Un operari buidant contenidors d'escombraries / Foto: Ajuntament Sant Cugat

Sant Cugat és la segona ciutat de més de 50.000 habitants que treu millor nota en recollida selectiva el 2022. Amb un 49,82% de separació, el municipi se situa només per darrere de Girona, que encapçala el rànquing amb un 50,24%. Aquestes xifres són millors que les de la comarca (43,68%) i les de Catalunya (45,33%). Així ho assenyala l'Agència Catalana de Residus, que també indica que cada santcugatenc va generar 402 quilos de residus l'any passat, 18 menys que respecte a la mitjana de 2021. Tot i això, la ciutat se situa per sota dels límits marcats per la Unió Europea, que exigia per al 2020 una recollida segregada de mínim el 50%.




Sant Cugat, lluny dels municipis que millor fan la recollida selectiva

Les xifres de Sant Cugat estan lluny d'apropar-se a les dels municipis que millor nota treuren en recollida selectiva a Catalunya, que són Vilablareix (92,6%), Albons (92,2%) i Corçà (91,5%). Coincideix que aquestes poblacions apliquen el sistema de recollida de porta a porta. Per altra banda, els municipis amb pitjor recollida selectiva són Fígols (9,7%), Cabrera d'Anoia (14,7%) i Maçanet de la Selva (16,2%).



De la fracció que es recull selectivament, el que més se separa és la matèria orgànica (17,3%), seguida del paper i cartró (8,28%) i el vidre (5,8%). En aquest sentit, poc menys de la meitat dels residus recollits, 201 quilos anuals per habitant, han passat per recollida selectiva.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.