Silvia Manzana, la dissenyadora que crea peces amb ''energia positiva''

La valldoreixenca té botiga al centre de Sant Cugat i un atelier al carrer de Manel Farrés


  • Comparteix:

Silvia Manzana a la seva botiga del carrer de Santiago Rusiñol, 43 / Foto: Cugat Mèdia

Silvia Manzana a la seva botiga del carrer de Santiago Rusiñol, 43 / Foto: Cugat Mèdia

Silvia Manzana és tan polifacètica que no només és la directora creativa de la seva propia marca. La valldoreixenca també és escriptora, poeta i experta en psicoanàlisi, facetes que trasllada al seu dia a dia com a empresaria, ja sigui davant d'una clienta o a l'hora de pensar les col·leccions. Per a Manzana, vestir-se és un acte de creació, la manera en què ens mostrem als altres, el ''missatge de qui volem ser aquell dia per al món.''

Després d'anys treballant com a directiva d'una empresa, Silvia Manzana va decidir que ''volia crear una marca pròpia''. La valldoreixenca es va endinsar al món de la moda al costat d'una sòcia amb qui va obrir diverses botigues a Barcelona venent roba d'altres marques. Manzana, però, sentia la necessitat de fer la seva roba i va emprendre l'aventura en solitari. Va obrir la primera botiga a Sant Cugat sota el nom 'Hora Bruja', però cinc anys després va decidir posar-hi el seu nom, Silvia Manzana.

''La meva roba, des de l'inici, té una energia molt maca. Tinc un equip meravellós molt enamorat de la feina que fa i crec que tot això, la roba ho capta'', assegura Manzana. Com a dissenyadora creativa, la valldoreixenca s'encarrega de dibuixar, triar els materials, organitzar els shootings... ''Trasllado les idees a la meva patronista, li dic com ho vull i ella ho converteix en patrons. Una vegada tenim els prototips, l'equip de modistes ho cusen. I si les col·leccions són molt extenses, compto amb l'ajuda de tallers externs'', afegeix.

Actualment, treu dues grans col·leccions per temporada i dintre de cadascuna, n'elabora 4 de més petites. En total, 8. ''Les col·leccions venen d'un concepte, d'una idea. Però és un concepte molt vinculat a quelcom molt profund de l'ésser humà.'', explica Manzana.

La dissenyadora afirma que el que més li agrada de la seva feina ''és acompanyar la gent davant del mirall''. Els anys que ha passat estudiant psicoanàlisi li han valgut per entendre els seus clients i ajudar-los a vestir-se segons el seu estat d'ànim. ''Una vegada una clienta em va dir que si hagués vingut abans, s'hauria estalviat anys de psiquiatre'', recorda feliç.


Silvia Manzana

Quan la gent ve a la botiga i s'emprova la roba em diuen ''sempre que porto alguna cosa teva, em paren i em pregunten que on ho he comprat'', i jo dic que això és perquè és roba energètica. En realitat, a mi el que m'agrada és quan la gent ve i es vesteix amb la seva actitud, el seu estat d'ànim.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.