Activat el protocol de Salut per dos casos de salmonel·la a un restaurant de Sant Cugat

Altres clients d'aquest restaurant asiàtic, que ha hagut de tancar temporalment, han tingut diarrees i vòmits en la darrera setmana


  • Comparteix:

El restaurant, tancat temporalment / Foto: Cugat Mèdia

El restaurant, tancat temporalment / Foto: Cugat Mèdia

L'Agència de Salut Pública de Catalunya ha activat el protocol per una possible intoxicació alimentària a un restaurant asiàtic de Sant Cugat. Diversos clients de l'establiment, ubicat a la plaça de Doctor Galtés i que ha hagut de tancar temporalment, han manifestat a través de les xarxes socials que en la darrera setmana han patit vòmits i diarrees. El cas més greu ha estat el de dos clients, que han estat ingressats a l'hospital amb salmonel·la. Un d'ells, durant tres dies a l'hospital Quirónsalud de Sabadell; l'altre, durant cinc dies a l'Hospital General. Tècnics de Salut de l'Ajuntament s'han personat al restaurant per endur-se mostres de menjar i per revisar la neteja i la salubritat del local. Des de l'establiment han explicat a Cugat Mèdia que esperen poder reobrir aquest divendres després d'haver pres les mesures indicades pels tècnics del consistori.

L'Agència de Salut Pública de Catalunya ha confirmat a Cugat Mèdia que dimarts es va notificar des de l'Ajuntament un possible brot de toxiinfecció alimentària al Servei de Vigilància Epidemiològica i Resposta a Emergències de Salut Pública (SVE- Vallès) després que la família afectada ho comuniqués al consistori. L'agència també indica que s'està investigant el brot.

L'àpat sospitós de l'origen del brot és el sopar del dia 30 de juliol. Tres dels quatre membres de la família van presentar símptomes compatibles amb un quadre de gastroenteritis aguda hores posteriors al sopar sospitós. Van requerir assistència mèdica i dos dels afectats van requerir ingrés hospitalari el dia 2 d'agost. Des de l'hospital, on s'han visitat els afectats, han confirmat al SVEVV que el germen detectat causant del brot de toxiinfecció alimentària és salmonel·la.

Tècnics del Servei de Salut Pública Vallès Occidental Oest han dut a terme la inspecció sanitària de l'establiment aquest dimecres. Han detectat deficiències de les instal·lacions i d'higiene objectivant factors contribuïdors a la contaminació encreuada dels aliments. S'ha requerit el cessament immediat de l'activitat d'elaboració i servei de menjars fins adoptar les accions correctores per resoldre les deficiències detectades.

Més testimonis

Un dels afectats ha explicat que va anar a sopar al restaurant amb un grup d'amics i que tots ells van tenir vòmits i diarrea i van haver d'anar a urgències. En el seu cas, fins i tot el van derivar a Mútua Terrassa on va estar ingressat dos dies amb febre alta perquè no millorava. Un altre client ha manifestat que hi va anar a dinar i des de llavors pateix febre i descomposició intestinal "molt forta".

En aquest sentit, des de l'establiment han contestat als clients afectats que ja s'han posat en contacte amb el departament de Salut per informar-los de la situació. En declaracions a Cugat Mèdia, des del restaurant expliquen que desconeixen com es pot haver produït la possible intoxicació. També apunten que no descarten que alguns casos puguin estar més relacionats amb un empatx que amb una intoxicació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.