Bernat Picornell: 'Que l'ocupació de la casa de Plana de l'Hospital no s'enquisti rau en la discreció'

El tinent d'alcaldia de Seguretat ha explicat que des del consistori esperen que en les pròximes setmanes es pugui resoldre aquesta situació


Temes relacionats

Nou episodi d'aldarulls a la casa ocupada de la Plana de l'Hospital (18/ago/23)

Detingut un ocupa per lesions, robatori i violació de domicili a un altre ocupant de la casa de Plana de l'Hospital (17/ago/23)


  • Comparteix:

Picornell és alcalde accidental fins dimecres / Foto: Cugat Mèdia

Picornell és alcalde accidental fins dimecres / Foto: Cugat Mèdia

El tinent d'alcaldia de Seguretat i alcalde accidental fins aquest dimecres, Bernat Picornell, ha assegurat que l'èxit que l'ocupació de la casa del carrer de la Plana de l'Hospital 'no s'enquisti ni s'allargui rau en la discreció'. En declaracions a Cugat Mèdia, Picornell ha explicat que és una problemàtica que els 'preocupa molt' i que hi estan treballant conjuntament amb la Policia Local i els Mossos d'Esquadra 'des de fa mesos'. En aquest sentit, el tinent d'alcaldia ha remarcat que esperen resoldre la situació 'en les properes setmanes' després dels nous episodis d'aldarulls que es van produir a l'immoble dijous i divendres passat.

ESCOLTA-HO

Tot i aquestes actuacions policials públiques, Picornell ha explicat que això no significa que "quan no és públic no passi res". El tinent d'alcaldia de Seguretat ha assegurat que la Policia Local "està a sobre diàriament vigilant i controlant" la casa. Fa més d'un any que aquest immoble està ocupat i la propietat, la Fundació Carreras, va engegar a l'abril els tràmits per desallotjar-la.

L'ocupació al carrer de la Plana de l'Hospital és una de les ocupacions a immobles de la ciutat que és considerada delinqüencial i que ha generat malestar entre els veïns i els comerciants de la zona. L'últim episodi es va produir divendres, amb una baralla entre ocupants de la casa que va requerir l'actuació de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra. Un dia abans, dijous, una altra actuació dels cossos de seguretat va acabar amb un ocupant detingut per lesions, robatori i violació de domicili a un altre ocupant de l'immoble.

Malgrat aquest cas, Picornell ha dit que la situació en termes de seguretat "és bona" a Sant Cugat. Així, el tinent d'alcaldia ha felicitat els cossos de seguretat que fan possible que el municipi "gaudeixi d'uns bons índex de seguretat".

Comerç i Drets Socials

En l'entrevista a Cugat Mèdia com a alcalde accidental, Picornell també ha parlat sobre la importància de dinamitzar els mercats municipals de la ciutat i d'abordar la problemàtica de la mobilitat al centre. En aquest sentit, el tinent d'alcaldia ha posat èmfasi en fer possible que la ciutadania tingui al seu abast els serveis necessaris i que no hagin de desplaçar-se tant sí com no al centre.

Preguntat per quin paper tindrà la branca de Drets Socials en aquest mandat, Picornell ha remarcat que si ERC és al govern "és per garantir que les polítiques que es van impulsar en els últims quatre anys segueixin intactes".




Bernat Picornell

Ajuntament i la Policia i els Mossos fan una feina molt acurada, però molt discreta. És veritat que la setmana passada es van produir alguns episodis públics, però que no siguin públics no vol dir que no es faci res.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.