Tres detinguts en una nova baralla a la casa ocupada divendres passat al vespre

Hores abans una ambulància es va emportar un ferit per una altra baralla entre els mateixos ocupants


Temes relacionats

Nou episodi d'aldarulls a la casa ocupada de la Plana de l'Hospital (18/ago/23)

Detingut un ocupa per lesions, robatori i violació de domicili a un altre ocupant de la casa de Plana de l'Hospital (17/ago/23)


  • Comparteix:

Imatge de la façana de la casa ocupada en el carrer Plana de l'Hospital / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de la façana de la casa ocupada en el carrer Plana de l'Hospital / Foto: Cugat Mèdia

Un nou incident entre membres de la casa ocupada del carrer Plana de l'Hospital divendres passat al vespre va deixar tres detinguts per part de la Policia Local. Segons ha avançat el NacióSantCugat i ha pogut confirmar Cugat Mèdia, després del darrer episodi d'aldarulls d'aquella mateixa tarda, quan va haver-hi una baralla entre els ocupants de l'immoble, al voltant de les 20:30 h els cossos policials van rebre un nou avís per un altre conflicte entre aquests mateixos ocupants en què hi havia alguna persona ferida. Policia Local, amb el suport de Mossos d'Esquadra, es van personar novament en el lloc dels fets i el cos municipal es va endur detingudes a tres persones per delictes de lesions, amenaces i danys lleus.

Antecedents del cas de la casa ocupada a Plana de l'Hospital

Aquell mateix dijous, la Policia Local, amb el suport dels Mossos d'Esquadra, va entrar a la casa ocupada de la Plana de l'Hospital i van detenir una persona. Segons fonts municipals, al detingut se l'acusava dels delictes de lesions, robatori i violació del domicili a un altre dels ocupants de l'immoble. Cinc dotacions (tres de la Policia Local i dues dels Mossos) van participar en l'actuació, que va provocar moments de tensió amb altres ocupants de l'immoble.

El 4 d'agost tres patrulles de Mossos es van personar a l'immoble ocupat de Plana de l'Hospital, al número 16, per fer seguiment del cas. Segons Mossos, l'actuació formava part del control rutinari en cas d'ocupació d'immobles, consistent en conèixer la situació i nombre dels inquilins i les condicions de l'habitatge. El control policial, que va durar una hora, va implicar l'entrada dels agents a l'immoble, previ consentiment dels ocupants de la propietat de la Fundació Carreras.

Al juny d'aquest any va haver-hi un altre episodi d'incidents al voltant de l'immoble ocupat. Tres persones encaputxades, protegides i amb armes blanques i pals van entrar a la casa pel cantó del carrer de la Indústria. Els efectius de la Policia Local i Mossos d'Esquadra van aparèixer ràpidament, però els encaputxats van fugir abans que els atrapessin.

L'immoble és propietat de la Fundació Josep Carreras, que la va rebre com a herència del seu anterior propietari, que va morir el febrer de 2021. Aquesta fundació, que es dedica a la recerca per combatre la leucèmia, va explicar a Cugat Mèdia tot el procés judicial per al desallotjament, que ara està pendent d'audiència prèvia per part del jutge. Encara no saben què faran amb la casa quan la recuperin, però asseguren que qualsevol benefici que en treguin el dedicaran a la investigació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.